3 populaire trends in de tuin in 2019


Tips / donderdag, maart 28th, 2019

Nu we de winter weer langzaam achter ons laten en de lente steeds meer zijn intrede doet, gaan we steeds meer naar buiten. Heerlijk wandelen, fietsen, maar vooral ook met de tuin aan de slag. Om straks in de zomer van een prachtige tuin te kunnen genieten, is het aan te raden om op tijd na te gaan denken over wat je met je tuin wil. Welke stijl wil je aannemen, wil je inspelen op bepaalde trends en heb een bepaald budget waar je rekening mee moet houden? Wij geven je inzicht in een aantal trends voor in de tuin, die in 2019 het beeld in veel tuinen in Nederland gaan bepalen.

Betrek je tuin meer bij je huis

Veel mensen zitten alleen in de tuin wanneer het meer dan 25 graden is. Dat is jammer! Zeker wanneer je een grote tuin hebt, dan wil je daar toch optimaal gebruik van kunnen maken. De trend voor 2019 is om je tuin zodanig in te richten, dat het een verlengstuk van je huis wordt. Een mooie overkapping, mooie meubels en een mooie ruimte waar je met je gezin kunt zitten, alsof het een extra kamer aan je huis is. Aankleding is daarin erg belangrijk. Zo kun je met tuinstoelen van GAMMA een hele huiselijke en gezellige sfeer in je tuin creƫren, wat er voor zorgt dat je sneller gebruik gaat maken van je tuin.

Maak je tuin klimaatbestendig

Het klimaat veranderd, en ook jouw tuin zal dat merken. De aarde warmt op waardoor de gemiddelde temperatuur stijgt en de kans op droogte groter wordt. Daarom kiezen steeds meer mensen voor beplanting die extra goed tegen warmte of een langere tijd van droogte kunnen. Kies je liever voor andere type planten, dan is het aanleggen van een bewatering systeem een aanrader. Dit wordt steeds vaker gekozen waardoor je, ook in periode van droogte, weet dat jouw planten en bloemen voorzien worden van voldoende water.

Kleurige accenten in je tuin

Een tuin met allerlei toeters en bellen zie je tegenwoordig niet zo veel meer. Een tuin lijkt hierdoor al snel erg druk. Voor 2019 is de trend dat men kiest voor een tuin die heel basic is opgebouwd, maar wordt opgeleukt door het toevoegen van allerlei kleurige accenten. De kleuren kunnen terugkomen in verschillende elementen. Denk bijvoorbeeld aan bloemen waar veel kleur in terugkomt, maar ook accessoires in de tuin zoals kussens of buitenschilderijen die voor een vrolijke sfeer kunnen zorgen.