Alles wat je moet weten over het beveiligen tuinhuisjes en bijgebouwen


Tips / maandag, juni 24th, 2019

Wanneer de lente aanbreekt en het weer warmer begint te worden, kunnen velen van ons niet wachten om meer tijd buiten door te brengen met het verzorgen van de tuin en het doen van doe-het-zelf werk. Hoewel we zeker de komst van het warmere weer moeten vieren, moeten we ook erkennen dat dit het moment is waarop diefstallen uit tuinhuisjes en bijgebouwen steeds waarschijnlijker worden.

De dieven weten dat de mensen meer tijd doorbrengen met werken in hun tuinen in de lente- en zomermaanden, en zullen proberen te profiteren van degenen die het tuinieren en doe-het-zelfmateriaal zomaar achterlaten.

Terwijl sommige tuinhuisjes niet meer dan een paar schoppen en plantenpotten bevatten, bevatten veel tuinhuisjes materiaal ter waarde van honderden euro’s, zoals grasmaaiers en elektrisch gereedschap. Sommige huizen hebben verschillende bijgebouwen voor hobby’s en opslag, en soms zelfs een kantoorruimte aan huis. Ondanks dit, nemen vele huiseigenaars niet genoeg zorg in het beveiligen van hun bijgebouwen. Bijgevolg worden zij gezien als een gemakkelijk doelwit door inbrekers.

Het beste advies is om tuinhuizen en bijgebouwen te behandelen als het hoofdhuis zelf, en dezelfde zorg en aandacht te besteden aan de beveiliging van het huis. Laat de schuurdeur nooit ’s nachts open staan, maar zorg ervoor dat deze wordt beveiligd met een zwaar hangslot of een ander sterk slot. Overweeg ook de aanschaf van een batterij aangedreven schuuralarm, die op grote schaal beschikbaar is en redelijk goedkoop te kopen is.

U kunt uw eigendom verder beveiligen door een sterke ketting en hangslot om ladders en tuingereedschap te wikkelen. Het is niet ongewoon voor ervaren en opportunistische dieven om in een loods of garage in te breken om greep van een ladder of sommige hulpmiddelen te krijgen, en dan dit materiaal te gebruiken om in het huis zelf te breken. Zo heeft het beveiligen van uw openluchtmateriaal nog een dubbel doel.

Een ander belangrijk punt om te onthouden is om geen sleutels in de loods achter te laten. Het lijkt handig om ze daar achter te laten, maar onthoud dat het voor een inbreker net zo handig is! Net zoals het voor inbrekers een vanzelfsprekend is om onder de mat te zoeken naar een reservesleutel. Ze weten ook dat ze het tuinhuisje moeten controleren of er nog sleutels liggen die misschien nog zijn achtergebleven.

Om een uitgebreide huisbeveiligingscontrole te krijgen met als doel het beveiligen van uw huis en bijgebouwen tegen indringers, of om een slotenmaker voor noodgevallen te krijgen in geval van een inbraak, ga naar https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag