De voordelen van een trampoline in de grond


Inspiratie / zaterdag, juli 17th, 2021

Kinderen (en volwassenen stiekem ook) vinden het vaak heerlijk om zich uit te leven op een trampoline. Springen, spelen en lekker gek doen. Op een trampoline kunnen ze goed hun opgespaarde energie kwijt. Hoewel kinderen zorgeloos springend en soms luidkeels plezier beleven, zijn de ouders iets minder zorgeloos. Zij zien de eventuele gevaren. Dat is niet geheel onterecht, maar gevaren kunnen enorm beperkt worden door de trampoline goed te plaatsen en in te graven. Denk bijvoorbeeld aan een inground trampoline. Door te focussen op veiligheid werd deze speciaal ontworpen om in te graven, waardoor hij (bijna) op gelijke hoogte met de grond is.

Een inground trampline, wat is het?

De inground trampoline wordt stevig ingegraven. Met een beetje creativiteit, een beetje inzicht en veel handigheid kan je waarschijnlijk wel meer trampolines in de grond graven, maar de inground trampoline is er speciaal voor ontworpen. Het begint allemaal met het graven van een kuil. Zie van tevoren de instructies voor de afmeting en diepte. Plaats hierna de trampoline op de randen van het gazon. De trampoline en het gras zijn nu even hoog of de trampoline ligt hooguit 20 cm hoger.

Meerdere voordelen van inground trampolines

De belangrijkste voordelen van een inground trampoline zijn:

  • De trampoline en de omliggende grond zijn bijna even hoog. Als het kind onbedoeld naast de trampoline terecht komt, is de val niet van een enorme hoogte.
  • Door het specifieke ontwerp van de inground trampoline kan de lucht onder de trampoline (veroorzaakt door het springen) makkelijk ontsnappen.
  • De uiterste rand van de ingegraven trampoline ligt gelijk aan de grond of ligt iets hoger. Deze rand is veilig afgeschermd met een doek of een net. Dit doek of net voorkomt dat er spullen verdwijnen in het donkere gat onder de trampoline.

Kies je een ingegraven trampoline of een staande trampoline?

Staande trampolines zijn vaak kwetsbaarder dan ingegraven trampolines. Staande trampolines staan op poten waar veel druk op komt tijdens het springen. Een ingegraven trampoline heeft geen pootjes waar druk op komt. Deze ligt met zijn rand rondom stevig op de grond. Veiligheidshalve moet er om de staande trampoline een net bevestigd worden. Bij de ingegraven trampolines die dichter bij de grond liggen, is dat niet noodzakelijk.

Het gat voor de inground trampoline kan in elke grond gemaakt worden. Het kan zelfs in een volkomen betegelde tuin, maar met het oog op valpartijen, is dat niet raadzaam. Een trampoline op gras of kunstgras is wat valgevaar betreft iets veiliger.

Het voordeel van de staande trampoline is dat er geen diep (minstens 1 meter) en groot gat in de tuin gegraven hoeft te worden. Hoe groter de ingraaf trampoline, hoe dieper en groter het gat.

Kortom, een inground trampoline heeft als grootste voordeel dat het veiliger is dan een staande trampoline. De keuze voor een staand exemplaar of een exemplaar dat ingegraven moet worden hangt af van meerdere factoren, zoals de beschikbare ruimte in de tuin en het prijskaartje. Een belangrijke vraag is ook: hoe erg vind je het om een groot en diep gat in je tuin te graven? Vind je dat geen probleem en je wilt graag een mooie veilige trampoline? Dan is de ingegraven inground trampoline een goede en veilige keuze.