Een altijd verzorgde tuin met kunstplanten


Inspiratie / maandag, juni 17th, 2019

Veel mensen gaan in het voorjaar weer naar buiten en steken hun groene handen uit de mouwen. Met de stralende zon in hun nek en een schepje in hun handen zijn ze in hun mooie tuinen te vinden. Niet iedereen heeft hier echter tijd of zin voor. Voor deze mensen is nu de oplossing gevonden: kunstplanten voor buiten om zo toch zonder moeite een fleurige tuin te hebben.

Kosten

Mensen die veel echte bloemen en planten in hun tuin hebben staan en de tuin goed willen onderhouden, gaan minstens één keer per jaar naar een tuincentrum toe om nieuwe bloemen te kopen voor in de tuin. Dit lijkt misschien niet zoveel, maar elk bezoekje aan het tuincentrum kost weer geld.

Nu denk je misschien “Kunstbloemen kosten toch ook veel geld” en als je naar de prijzen van goede realistische kunstbloemen kijkt, is dit ook zo, maar dit maakt kunstbloemen niet duurder dan echte planten. Dit is namelijk een eenmalige aankoop: je koopt de kunstbloemen één keer en hoeft dus niet jaarlijks nieuwe planten te kopen. Hiermee kosten kunstbloemen over een tijd van verscheidene jaren minder dan echte planten.

Tijdbesparing

Naast de besparing van geld, kost het ook minder moeite om kunstplanten te onderhouden. Waar je bij echte planten om de zoveel tijd onkruid moet wieden, water moet geven en planten bij moet knippen, hebben kunstbloemen geen onderhoud nodig. Dit is dus voordelig voor degene die liever nog even televisie kijkt, dan in de tuin aan ht werk gaat. Daarnaast zal je tuin er altijd netjes en strak uit blijven zien, welk seizoen van het jaar het dan maar is.

Niets beter dan echte planten?

Veel planten liefhebbers zijn van mening dat er niets beter is dan echte planten. Vaak vinden ze kunstbloemen niet realistisch en lelijk. Dit is echter niet waar. Tegenwoordig maakt men zeer realistische bloemen en planten die nauwelijks van echte te onderscheiden zijn. Niets beter dan kunstbloemen dus.

Voor iedereen die liever zijn handen schoon houdt en toch een mooie tuin vol bloemen en planten wil hebben, zijn kunstplanten voor buiten ideaal. Aarzel dus niet en kijk een keer rond. Er is meer keus dan dat je wellicht denkt.

En wil je je tuin helemaal groen én onderhoudsvrij maken? Ga dan ook voor kunstgras! Op sfeerencomfort.nl lees je 5 redenen om te kiezen voor kunstgras.