Hoek loungesets voor ultiem genieten in je eigen tuin


Tips / maandag, mei 6th, 2019

Heb je je tuin mooi zomerklaar gemaakt en wil je nu ook echt gaan genieten? Wat denk je van een stijlvolle en gezellige hoek lounge? Hiermee creëer je een heuse tweede woonkamer. Je geniet er met de kinderen en ontvangt er je vrienden en familie. Kortom: je brengt er deze zomer misschien wel meer uren in door dan in je woonkamer binnen in huis. Het verdient dan ook alle aandacht. In dit artikel vind je een aantal ideeën die jou vast en zeker gaan inspireren.

Kies je voor aluminium of teak?

Zowel aluminium hoek loungesets als een hoek loungeset van teakhout zijn zeer sterk en gaan dus heel lang mee. Ze hebben elk hun eigen karakteristieken en voordelen. Het is eerder een kwestie van eigen voorkeur wanneer je één van deze types loungesets aankoopt. Teak is een houtsoort die makkelijk te onderhouden is. Als je wilt dat het zijn oorspronkelijke kleur behoudt, dan moet je het hout behandelen. Zonder deze behandeling krijgt het na een tijd een mooie verweerde grijs-achtige tint. Dit is heel typisch voor teak. Verder hoef je er niets meer aan te doen. Je loungeset mag gerust buiten blijven staan. Aluminium is een licht materiaal en is ideaal voor als je je loungeset regelmatig eens wilt verplaatsen. Het is ook super makkelijk te onderhouden en mag eveneens buiten blijven staan.

Maak het gezellig in je tuin

Laat je tuinset perfect aansluiten bij je woning of bij de stijl van je tuin. In beide types van loungeset vind je diverse stijlen: klassiek, modern, stoer, minimalistisch of retro bijvoorbeeld. Kies naast je zetels ook nog een bijpassend tafeltje en een paar lockers en je krijgt een echte buiten-salon. Heb je een groot terras? Dan kun je ook een eettafel en stoelen installeren, waardoor je nog meer uren buiten zult doorbrengen. En wat denk je van een buitenkeuken, BBQ of grill? Jij bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan in het installeren van een buiten-woonruimte. Kleed je loungeset aan met een paar mooie bloembakken, gezellige verlichting of een buiten-vloerkleed. Een paar sierkussens maken het geheel af.