Je tuin onderhouden in de zomermaanden


Inspiratie / donderdag, augustus 1st, 2019

Het is volop zomer in Nederland en er zijn zelfs al enkele hitterecords verbroken. Tuinliefhebbers kunnen dus volop genieten van het buitenleven. Echter, wanneer je wilt dat je tuin in de zomermaanden er ook netjes bij blijft staan, is het belangrijk om het nodige tuinonderhoud uit te voeren. Daarom vertellen we je in dit blogartikel aan welk tuinonderhoud je dan moet denken. Doe er je voordeel mee!

Het bestrijden van ongedierte

Ongedierte, zoals bijvoorbeeld luizen, mieren en slakken kunnen je beplanting flink aantasten. Daarom is het belangrijk dat je juist in de zomermaanden waarin het ongedierte floreert, een aantal maatregelen neemt om het ongedierte te bestrijden. Heb je geen last van ongedierte? Dan kun je de maatregelen ter preventie nemen.

Luizen kun je bestrijden met lieveheersbeestjes. Om ervoor te zorgen dat er meer van dit soort kleine diertjes in je tuin komen, kun je zakjes met larven van de lieveheersbeestjes bestellen. Het zakje kun je aan de struiken bevestigen. Nu is het idee dat er veel larven in je tuin hangen misschien geen fijne gedachte, maar bedenk dan dat één lange vele tientallen luizen per dag verorberd. Als dat geen effectieve en milieuvriendelijk bestrijdingsmaatregel is!

Mieren en slakken kun je uit je tuin weren door kruidenplanten in je tuin te poten. Bakjes azijn houden wespen op afstand. Je ziet met enkele simpele maatregelen kun je veel ongedierte eenvoudig uit je tuin weren.

Grasmaaien

Gras groeit in de zomermaanden enorm hard, waardoor het belangrijk is dat je regelmatig het gras maait. Maai het gras daarbij tot de juiste lengte, een centimeter of 3 á 5 is een goede lengte. Daarnaast is water geven van groot belang. Doe dat of ‘s morgens heel vroeg of ‘s avonds als de zon onder is. Op die manier voorkom je dat het gras verbrand. Waterdruppels op beplanting fungeren namelijk als een vergrootglas waardoor, het groen snel verbrand als de zon erop schijnt.

Beplanting snoeien

Het snoeien van de beplanting is een belangrijk onderdeel om je tuin in de zomermaanden mooi te houden. De beplanting groeit immers snel en in tegenstelling tot wat veel mensen denken, helpt snoeien juist dat planten beter en mooier gaan groeien. Echter, je moet wel weten hoe je het groen moet snoeien. Weet je dat niet? Vraag dan bij een hovenier of tuincentrum om snoeiadvies.

Ander onderhoud rondom de tuin

Naast de besproken onderhoudswerkzaamheden, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de rest van je woning er mooi bijstaat. Immers, een mooie tuin verliest een deel van zijn glans als de woning waaraan de tuin grenst slecht is onderhouden. Geef daarom ook aandacht aan de kozijnen en vergeet de garagedeur niet.

De garagedeur kan je tuin bovendien je tuin. Wanneer je een tuin met veel tegels hebt, is een strakke moderne sectionale garagedeur een prachtige aanwinst om de uitstraling van je tuin te versterken. Heb je juist veel groen in de tuin? Dan is een garagedeur met houten deurbladen mooier. Met name bij de garagedeuren die van hout zijn gemaakt, is het belangrijk dat je voldoende onderhoud pleegt. Echter, in dit artikel willen we ons beperken tot het tuinonderhoud, mede omdat wij geen garagedeuren specialist zijn. Wil je dus meer weten over het onderhouden van de deur voor de garage? Benader dan een garagedeur specialist bij jou in de buurt. Tip: woon je in de randstad, dan hebben wij al een specialist voor je gevonden: https://www.garagedeurspecialist.nl/.

Tot zover onze tips, meer tips zijn van harte welkom. Stuur hem naar ons op en wij plaatsen jouw tip erbij!