Leuke DIY ideeën voor in je tuin


Tips / dinsdag, december 3rd, 2019

DIY ideeën zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Creatief een origineel idee bedenken en uitvoeren heeft de voorkeur op pasklare producten in de winkels. Je ziet zulke ideeën overal terug. Zeker in je tuin kun je ook heerlijk creatief aan de slag. Als je graag je handen uit de mouwen steekt en wel een opfleuring in je tuin kan gebruiken, blijf dan vooral lezen voor een aantal leuke DIY ideeën.

Een levende groene muur

Als je voor een mooie, warme en tropische sfeer in je tuin wil gaan, is een levendige planten muur wellicht een idee. Je kan deze eenvoudig maken van een composieten schutting, een hek of een muur. Begin met planten in een verticale rij langs de muur. Vervolgens plaats je planten aan de schutting en is het afwachten tot de groene muur zichzelf vormt.

Leg een eigen houten terras aan

Tegels blijven een populaire ondergrond voor een terras. Hout wordt echter ook steeds populairder en er is zelfs een optie om dit zelf te maken. Met een set houten pallets kan je aan de slag. Vijl ze bij en verf ze in de gewenste kleur. Als je toch een houten vloer wil hebben maar dit toch net te ingewikkeld vindt, is er ook een andere optie. Je kan voor houten tuintegels gaan die dezelfde sfeer zullen geven aan je tuin.

Eigen kas van oude ramen

Een kleine kas staat ontzettend leuk in je tuin en heeft ook nog eens een handige functie. Zo’n kas is vrij simpel te maken. Met wat hout en oude ramen kom je al een heel eind. Plaats de kas op een leuke plek waar genoeg zon schijnt en zet er kleurrijke plantjes in.

Houten tuinpad

Ook van hout, en vrij simpel te maken is een houten tuinpad. Met slechts een hoop boomstammen is jouw tuinpad zo gemaakt. Maak een pad gras en tegel vrij en plaats de stukken boomstam op het zand.