Neem jij dit seizoen je tuin eens onderhanden?


Tips / maandag, juni 17th, 2019

Zie je jezelf al in die vernieuwde moderne tuin zitten? Zie je jezelf al tussen prachtige bloemen en planten rondlopen of zie je jezelf lekker luieren op een nieuw terras? Jij kunt dit creëren door je handen uit de mouwen te steken en je tuin te veranderen in je droomtuin.

Verouderde tuin

Veel mensen laten de tuin links liggen wanneer ze een nieuw huis kopen. Dit is vrij logisch: voor veel mensen zijn een keuken en badkamer belangrijker dan de oude tuin rondom het huis. Deze mensen vergeten hierbij echter om later alsnog met de tuin aan de slag te gaan, waardoor de verouderde tuin vaak onveranderd blijft. Dit kan gelukkig heel simpel opgelost worden.

Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen of uitbreiden van een terras, het omzagen van struiken en bomen of het aanleggen van bloemperken om de tuin wat op te fleuren. Door enkele simpele oplossingen kan een verouderde tuin veranderen in een moderne leefbare tuin.

Kinderen

De komst van kinderen is vaak het moment dat kersverse ouders besluiten om iets te doen aan de tuin. Vaak houdt dit in dat ze speeltoestellen zoals schommels of klimtoestellen plaatsen (denk ook eens aan een familieschommel bij een groot gezin). Dit is echter niet het enige waar je aan moet denken als er later kinderen in de tuin gaan rondlopen. Giftige bessen en bloemen, scherpe en/of verrotte hekken en vijvers kunnen een groot gevaar zijn voor kinderen. Denk hier dus aan wanneer je jouw tuin kindvriendelijk maakt.

Werk in uitvoering

Naast de zin maken om eindelijk iets aan de tuin te doen, is ook de aanpak hiervan vaak een lastig onderdeel. Zo blijft er vaak veel (groen)afval over bij het renoveren van de tuin. Aangezien deze hoeveelheid niet in de standaard gft-container past, zal er waarschijnlijk een grote afval- of afzetcontainer moeten komen. Hiervoor is het dus belangrijk om de renovatie van je tuin goed te plannen, zodat je gemakkelijk, snel en zonder al te veel chaos en afval kunt werken.

En wil je daarna je tuin weer opbouwen naar een sfeervol plekje om de zomer in door te brengen? Lees dan verder op Hierisalleswonen.nl. Hier vind je nog meer toffe tuininspiratie.