Veelgestelde vraag: is een gietvloer ook geschikt voor buiten?


Inspiratie / maandag, juni 17th, 2019

Misschien heb je zelf al een gietvloer binnen in je huis of heb je het al eens gezien bij familieleden of vrienden. Dankzij een gietvloer geniet je van een open effect en worden de ruimtes met elkaar verbonden. Maar is een gietvoer eigenlijk ook geschikt voor buiten? Je kunt je altijd laten informeren door Van Hollandse Bodem gietvloeren. In dit artikel geven we je in ieder geval vast wat eerste antwoorden.

Het klinkt misschien logisch, maar niet alles wat geschikt is voor binnen is ook geschikt voor buiten. Dat geldt ook voor gietvloeren. Maar als je het goed aanpakt is het wel mogelijk. Om te zorgen dat je gietvloer buiten goed wordt gelegd, moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren.

Kies voor een ander materiaal

Traditionele gietvloeren worden vaak gemaakt van polyurethaan of epoxy. Deze vloeren worden gelegd in 3 tot 5 lagen. Iedere laag heeft een lange tijd nodig om te drogen waardoor het aanleggen wel 3 tot 5 dagen in beslag kan nemen. Dit kan lastig zijn voor het aanleggen van een buitenvloer. Daarom kan je voor je buitenvloer kiezen voor speciaal ontwikkelde kunststoffen of voor beton. De vloer wordt dan in veel dunnere lagen aangebracht en heeft daardoor een kortere droogtijd.

Weersomstandigheden

Terwijl het droogt is het belangrijk dat de aangelegde laag niet vochtig of vies wordt. Het is belangrijk dat je een periode in het jaar kiest waarvan je zeker weet dat het voor tenminste 3 tot 5 dagen niet gaat regenen. Verder kan harde wind zorgen voor zand en stof op de vloer. Ook krijg je het beste resultaat als de temperatuur tijdens deze dagen niet teveel wisselt. Zo ontstaan er zo min mogelijk complicaties en krijg je het gewenste effect.

Een goede basis als ondergrond

Het plaatsen van een gietvloer in je tuin wordt niet aangeraden als de ondergrond niet geschikt is. Het is van belang dat je een stabiele ondergrond hebt en dat deze niet te vochtig is. Als je ondergrond te vochtig is krijg je op ten duur blaasvorming. Je kan dan beter beginnen met het plaatsen van een vochtwerende ondervloer om blaasvorming te voorkomen.

Meer inspiratie voor je tuin? Houd dan jouwtuininspiratie.nl goed in de gaten.