De beste grafdecoraties


Inspiratie / zaterdag, juli 24th, 2021

Het decoreren van het graf van een geliefde is een onderdeel van het personaliseren van hun gedenkteken en het onthouden hiervan. Het biedt veel mensen troost om te weten dat er op het graf van hun geliefde verse bloemen of een mooi eerbetoon ligt. Toch kan het lastig zijn om de juiste grafdecoratie te kiezen. Daarom kun je dit artikel lezen voor de beste en geschikte grafdecoratie.

De meest gangbare grafdecoraties
Elke begraafplaats heeft zijn eigen decoratie regels en daarom is het belangrijk om hier eerst naar te informeren voordat je minder acceptabele grafversieringen plaatst. Toch zijn er enkele decoraties die vrijwel voor elke begraafplaats acceptabel zijn. Ten eerste worden er vaak verse bloemen op het graf gelegd, maar ook nep bloemen omdat deze langer kunnen liggen. Het achterlaten van deze bloemen op de graven van onze dierbaren is een speciale gewoonte. We kiezen deze bloemen vaak uit waarvan we weten dat ze hun favorieten in het leven waren. Om de bloemen meer te personaliseren, kun je de betekenis achter bloemen opzoeken. Elke plant of bloem heeft namelijk een geschiedenis en een groot aantal symbolische betekenissen die iets diepers overbrengen. Zo heeft de blauwe iris “hoop en geloof” als betekenis en de camellia “liefde en toewijding”.
Behalve verse bloemen kan je ook een krans neerleggen. Het voordeel van een krans is vaak dat ze langer goed blijven en minder worden getroffen door onstuimig weer. Je kan de krans ook aanpassen op het bijpassende seizoen. In de herfst worden vaak de meeste kransen gemaakt van prachtige coniferen en versieringen als appeltjes en bessen.
Ook worden er vaak kleine vlaggetjes tijdens de feestdagen op het graf gehangen. Dit wordt gedaan om te laten zien dat we ook aan onze overleden dierbaren denken tijdens deze speciale dagen. Vaak wordt er door begraafplaatsen gevraagd of gezinnen deze vlaggetjes na de vakantie weer te verwijderen.
Tevens zijn vogelvoeders, kruisen (mocht je gelovig zijn) of windgongen ook erg populair om op het graf te zetten. Daarnaast worden ook veel persoonlijke foto’s of notities neergelegd (zorg hierbij wel dat deze goed vastgezet worden).

Grafdecoratie tips om te onthouden
Het weer is een belangrijk ding om te onthouden bij het kiezen van een grafdecoratie. Versier niet met decoraties die snel beschadigd worden door regen of wind. Ook mogen nabestaanden vaak niet versieren met decoraties die ze willen bewaren. Dit komt omdat de begraafplaats zelf ook decoraties verwijderen om de begraafplaats goed te kunnen onderhouden. Over het algemeen is het daarom handig om contact op te nemen met de desbetreffende begraafplaats om achter de regels te komen.

Bron: Wishflowers.nl