Maak van binnen en buiten één geheel


DIY, Inspiratie / zondag, juli 29th, 2018

We hebben afgelopen week wel een heel tropisch weertje achter de rug. De zomer is al geproefd, terwijl de lente nog maar net is begonnen. Hoogste tijd dus om je tuin op te knappen om zowel binnen als buiten een “thuis” gevoel te creëren.

De tuintrends van de laatste jaren laten steeds zien dat binnen en buiten één geheel wordt. Zo worden er zelfs vloerkleden buiten gebruikt, lounge -en daybedden geplaatst én worden planten van binnen naar buiten gesleept.

Binnen en buitenplanten

Een aantal kamerplanten vinden het heerlijk om even buiten te luchten en kan je dus prima op een beschutte plek plaatsen. Let wel op, dit geldt zeker niet voor alle kamerplanten. Een tropische kamerplant is van nature veel licht gewend en kan je dus sneller buiten zetten. De plant moet wel even wennen aan het directe zonlicht en de aangepaste standplaats, maar als hij goed uit de wind staat en op een halve schaduwplek zal hij zeker genieten van een frisse regendouche.

Zoals gezegd zijn niet alle planten geschikt om buiten te plaatsen. Vetplanten en cactussen houden bijvoorbeeld niet van een enorme plens water. Check voor de zekerheid eerst even op internet of jouw type plant ook in de zomer buiten kan verblijven.