3 redenen die geld lenen voor je tuin rechtvaardigen


Inspiratie / donderdag, januari 20th, 2022

Velen van ons hebben wel een beeld in hun hoofd van hoe hun droomtuin eruit zou zien. Veelal gaat dat om cosmetische zaken en inrichting die je prima stukje bij beetje kunt realiseren wanneer je er het geld voor hebt. Maar soms is het nodig om op korte termijn noodzakelijke aanpassingen te doen aan je tuin, ook als je het geld er niet voor beschikbaar hebt. We bespreken drie redenen die geld lenen voor je tuin rechtvaardigen.

Je tuin ligt overhoop door opgravingen

Je kunt te maken met een probleem dat zich onder jouw tuin afspeelt. Bijvoorbeeld als de grond vervuild blijkt te zijn. Of er moet een rioolbuis opgegraven worden in verband met een verstopping. Dan zit je mooi te kijken, want je tuin gaat daarvoor behoorlijk overhoop, zeker in het eerste geval. Niet alleen moet je mogelijk de opgravingen zelf betalen, maar de tuin moet daarna ook hersteld worden tot een bruikbare buitenruimte. Zeker als je kinderen hebt die je veilig wilt kunnen laten buitenspelen is dat belangrijk. Maar ook voor jezelf omdat je doodongelukkig kunt worden van je lelijke, onbruikbare tuin. In dit geval kan een lening toch wel heel goed van pas komen en voor zaken ingezet worden die ├ęcht belangrijk zijn.

Gebrek aan opslagruimte

Wij mensen verzamelen in ons leven nogal wat spullen. Daar is niet altijd plek voor in huis. Denk aan fietsen, misschien zelf een motor, en spullen voor de tuin. Als je geen garage hebt en nergens naartoe kunt met deze spullen, kan het bouwen van een tuinhuisje in je tuin uitkomst bieden. Dit is echter niet bepaald goedkoop. Toch is het van belang dat dure spullen zoals de eerdergenoemde zaken veilig en droog opgeborgen kunnen staan. In dat geval is dat tuinhuisje een noodzakelijke investering die je, als dat nodig is, zou kunnen bekostigen met een lening.

Wateroverlast

Je kunt te maken krijgen met wateroverlast in je tuin wanneer het water moeilijk wegzakt. Dit is een probleem bij ondergronden waar het grondwaterpeil hoog staat. Bij nieuwbouwwoningen is het vaak het geval dat je geen hemelwater mag lozen op het riool. Dit kan voor allerlei nare problemen zorgen, zoals verzakkingen van terrassen en tuinpaden, algengroei, kortsluiting in tuinverlichting en elektra, schade aan tuinmeubelen, vlonders en tuinhuizen en zelfs schimmelvorming in huis. Daarom is slechte waterafvoer een probleem dat je snel moet oplossen door te investeren in drainage. Gezien de urgentie kan een lening uitkomst bieden bij het financieren hiervan.

Geld lenen kost geld, want je betaalt rente over je lening. Soms is dat echter de prijs die je moet betalen om problemen snel op te kunnen lossen en is het niet anders.