Mooie taxus met rode bessen


Inspiratie / zaterdag, maart 19th, 2022

Thuisvegetatie is door de geschiedenis heen door mensen gebruikt. Planten voor in huis zijn een geweldige manier om je huis er levendiger uit te laten zien. Een van deze planten die goed bij huizen past, is de mooie taxus met rode bessen. Deze haagplant, ook wel taxusmedia Hicksii genoemd, is een aantrekkelijke plant die zorgt voor visuele esthetiek, een frisse uitstraling afgeeft en weinig onderhoud vereist. Het is de vrouwelijke variant van de media Hillii. Hoewel het een beetje andere eigenschappen heeft in vergelijking met zijn mannelijke tegenhanger. Deze plant is erg groen maar geeft een accent door de rode bessen. Dit is een harde haagplant die ook vrij hoog kan worden. Dit is een ondoorzichtige haagplant die ook nog eens een mooie groeisnelheid heeft.

Opmerkelijke details

De taxusmedia Hickii kan tot 3 meter hoog worden. Het is belangrijk op te merken dat de meeste gekwalificeerde diensten aanbevelen dat je je taxusmedia Hickii slechts ongeveer 1,8 meter laat groeien. Als hij te hoog wordt, kan de basis van de taxusmedia Hickii niet de hele plant ondersteunen. Het heeft een groeisnelheid van ongeveer 10 tot 15 centimeter per jaar. Wat deze plant ondoorzichtig maakt, is dat hij zo’n 3 tot 4 meter dik kan worden.

Zorgen voor de plant

Dit type haagplant van Haag & Heg heeft eigenlijk niet al te veel onderhoud nodig. De taxus media hicksii heeft niet al te veel water nodig. Alleen als de temperatuur behoorlijk warm is, is het aan te raden deze plant een keer per week water te geven. Hoewel een jonge taxus in de vroege stadia wat meer water nodig heeft. Het is ook raadzaam om in dit vroege stadium van de plant kunstmest toe te voegen. De aanbevolen meststof hiervoor is de Media Hicksii, die een smeekbede is bij de ontwikkeling van deze plant tijdens de begingroeiperiode. Deze plant kan ook tegen de zon en heeft er geen bescherming tegen nodig. Het is ook behoorlijk duurzaam tegen koude en winderige klimaten, wat perfect is als je in Nederland bent. Het snoeien van deze plant is ook heel eenvoudig. Je kunt het in elk type en formaat vormen dat je wilt. Je hoeft niet bang te zijn dat je te diep stekt, want deze plant kan vertakken.

Waarom deze plant kopen?

Afgezien van de zeer esthetische aspecten van deze plant, is ze behoorlijk duurzaam en vereist ze weinig onderhoud. Het is erg moeilijk om haagplanten te onderhouden, vooral als je er veel van in huis hebt. Als je haagplanten veel verzorging nodig hebben, zul je hem voortdurend moeten onderhouden of moet je er door tuinmannen voor zorgen. Het is zelfs bestand tegen verschillende soorten klimaten, wat geweldig is omdat je je geen zorgen hoeft te maken over de overlevingskansen. Wanneer je dit in je huis plant, kun je voor een prachtige vegetatie in je huis zorgen zonder dat je er al te veel voor hoeft te zorgen.