4 handige tips waarom zijde bloemen perfect in het interieur passen


Inspiratie / woensdag, maart 8th, 2023

Kunstbloemen zijn natuurlijk een prachtige toevoeging aan je interieur. Allereerst hebben ze als voordeel dat ze een langere levensduur hebben, waardoor je per saldo een stuk voordeliger uit bent, dan wanneer je iedere week een bos verse bloemen haalt. Kortom, reden genoeg dus om te kiezen voor boeketten met kunstbloemen voor op tafel of op de kast. Om je een idee te geven waarom zijde bloemen de perfecte toevoeging zijn aan jouw interieur, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Langere levensduur

Eén van de voornaamste redenen waarom zijde bloemen een absolute aanrader zijn, is vanwege de lange levensduur. Waar de meeste boeket bloemen het niet langer dan een week volhoudt, gaan zijde bloemen tot wel enkele jaren mee. Uiteraard is het wel afhankelijk van hoe je ze gebruikt. Staan ze bijvoorbeeld in een vaas voor het raam, dan is de kans aanwezig dat ze wat sneller verkleuren. Aan te raden is dus om ze niet in de zon te zetten en ook niet teveel aan te raken met bijvoorbeeld een stoffer. Wil je ze toch even ‘poetsen’? Dan kun je ze het best schoonblazen.

Onderhoudsvrij

Het klinkt misschien vreemd, maar het is toch echt zo. Zijde bloemen hebben praktisch geen onderhoud nodig. Waar je bij een normaal boeket bloemen een keer het water moet verversen en de dorre bladeren moet verwijderen, is dit bij een boeket zijde bloemen natuurlijk niet aan de orde. Niet alleen gaan ze langer mee, maar heb je er ook nog een weinig tot geen omkijken na. Hoe handig is dat? Genoegen redenen dus om snel een boeket kunstbloemen samen te stellen dus.

Voordeliger

Uiteraard is de eerste aanschaf van een boeket zijde bloemen een flink stuk duurder. Een mooi groot boeket kan namelijk oplopen tot zelfs wel meer dan honderd euro. Toch zul je al vrij snel merken dat je een stuk voordeliger uit bent, dan wanneer je iedere week een boeket verse bloemen haalt. Een relatief eenvoudig boekt bij de bloemist kost vandaag de dag ook al snel tussen de 15 en 25 euro en dan heb je niet veel bijzonders kunnen we je verzekeren. Vaak ben je na een maand of 4 al voordeliger uit, dan wanneer je iedere week of zelfs iedere twee weken nieuwe bloemen haalt.

Niet seizoensgebonden

Het grote voordeel aan zijde bloemen van Peter van Son Interieurobjecten, is dat je nooit rekening hoeft te houden met bepaalde seizoenen. Daar waar het met verse bloemen soms lastig is om bepaalde soorten in de wintermaanden te kunnen krijgen, is dit bij zijdebloemen natuurlijk niet het geval. Zo kun je dus, ongeacht welk seizoen het is, altijd genieten van je favoriete bloemen. Vooral doordat ze net echt lijken, zullen ze meeste mensen in het begint helemaal geen verschil zien. Wat wel verstandig is, is om te kiezen voor een wat neutraler boeket. Mocht je dan een keer van stijl veranderen thuis, dan kan je boeket bloemen gewoon blijven staan.