4 x leuke activiteiten in eigen tuin voor het hele gezin


Inspiratie / zaterdag, augustus 27th, 2022

Ben je alweer terug van je welverdiende vakantie, maar zou je graag nog even in de vakantiesfeer willen blijven? Misschien hebben jullie in huis allemaal nog een paar dagen vrij of bewaar je de activiteiten lekker voor het weekend. Of misschien profiteer je liever nog even van de langere avonden! Hieronder vind je vier leuke ideeën voor leuke activiteiten in je eigen tuin. Om zo het tuinplezier naar een hoger niveau te tillen!

Barbecueën met vrienden en familie

Nodig wat vrienden en familie uit om samen met jou van je tuin te genieten. Zorg voor voldoende zitplekken in de tuin met een Van Der Garde tuinset en organiseer een gezellige barbecue, met lekkere hapjes en drankjes. En speel na het eten nog een leuk bordspel met z’n allen. Uiteraard is dit ook een hele leuke activiteit om gewoon gezellig met je gezin te doen. Dus met of zonder vrienden en familie, van je tuin genieten is hoe dan ook een van de beste manieren om een zomerdag of zomeravond door te brengen.

Een moestuintje maken

Kweek je eigen groenten en fruit in je zelfgemaakte moestuintje. Maak een hoekje vrij in de tuin waar je jouw eigen moestuin kan neerzetten. Je kan een moestuinbak gebruiken of alles gewoon in de grond planten. Hoe leuk is het als je over een tijdje je eigen gekweekte groente, fruit of kruiden kan eten? Een moestuin is ook een hele goede en leerzame manier om kinderen bewust te maken van het groeiproces van de natuur en het voedsel dat zij eten. Misschien lusten ze dan wél groente, omdat ze het zelf hebben gemaakt.

Picknicken

Ga voor een gezellige picknicklunch in de tuin. Gooi een paar kleden en kussens op de grond en maak lekkere broodjes op een grote schaal. Een vers sapje erbij en wat fruit en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring door middel van een simpele picknick in eigen tuin.

Tuinspelletjes spelen

Tover je achtertuin om tot ultieme speeltuin! Je kan overwegen om een paar spelletjes voor in het gras aan te schaffen. Denk hierbij aan croquet, jeu de boules of badminton. Het zijn allemaal leuke opties om iedereen in beweging te krijgen. Als je jonge kinderen hebt, kan een zandbak of een plonsbad ook weer voor uren speelplezier zorgen. En vergeet het ouderwetse waterballongevecht niet!

Ga dus voor het ultieme tuinplezier en geniet deze zomer nog lekker van je eigen tuin. Met een beetje planning en creativiteit kun je de leukste zomer ooit hebben. Geniet ervan!