Dit zijn de loungeset trends van 2021


trends / vrijdag, mei 21st, 2021

De afgelopen jaren zagen we steeds vaker dat mensen de gezelligheid van de woonkamer ook naar buiten verplaatsen door middel van een lounge set. Goed nieuws, in 2021 wordt deze trend voortgezet. De gezelligheid van een woonkamer wordt steeds meer geïntroduceerd in de tuin. Het heerlijke gevoel van de veilige omgeving van je huiskamer wordt gecombineerd met heerlijk buiten barbecueën en natuurlijk met de warme zomerzon. Nieuwsgierig naar de nieuwste 2021 tuintrends? In dit artikel worden alle trends onder elkaar gezet.

Loungen in de tuin

De trend die het meest populair is, is zonder twijfel de loungeruimte in de tuin. Waar mensen vroeger vaak een terras in de tuin hadden met een tafel en een aantal stoelen wordt dit steeds meer ingeruild voor een speciaal loungeplekje. Vroeger was een loungeruimte vaak een hoog tafeltje en een paar ligbedden. Tegenwoordig zoekt men liever het comfort op van de bank binnenshuis.

Een comfort setting bestaat uit diepe en langere stoelen. Natuurlijk mogen de dikke kussens en een loungebank niet ontbreken. Heerlijk om te hangen of om in te liggen. De meest populaire set is dan ook de hoek set. De hoek set creëert een perfect loungeset voor 2 personen, maar je kunt ook je visite op de bank kwijt. Loungesets met een hoek opstelling zijn in 2021 de meest populaire trend.

Combineer met een halfhoge lounge tafel

Nog een belangrijke trend die wordt voortgezet is, is het plaatsen van een lounge tafel. Steeds meer mensen proberen het vakantiegevoel naar hun tuin te brengen. Door een loungeruimte in je tuin te maken kun je dit verwezenlijken. Eventjes relaxed je werk email checken in een comfortabele loungebank. Hoe lekker is dat? Je maakt het gezelliger, brengt het vakantiegevoel naar je eigen tuin en het wordt een plek waar mensen graag komen.

Privacy met de private-lounge

Privacy is voor iedereen erg belangrijk. Je eigen privacy plekje creëren is echter niet in iedere tuin even gemakkelijk. Toch kan je dit met elke tuin bereiken. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld een private-lounge aan te schaffen. Deze lounge bestaat uit een zit gedeelte en een lig gedeelte waar je heerlijk kunt genieten met je partner of alleen. Als bonus is het ook nog een echte eyecatcher die je tuin meteen een sfeervolle uitstraling geeft.

Geniet zorgeloos in je eigen tuin

Als laatste zien we ook een trend in kleuren in het jaar 2021. Vooral de kleur die ‘all weather white’ genoemd wordt, is steeds meer in trek. Je ziet deze trend dan ook veel vaker voorbijkomen in de gemiddelde tuin. Misschien denk je nu dat wit een besmettelijke kleur is die lastig is in onderhoud maar niets is minder waar. Deze loungeset is namelijk gemaakt van aluminium en van stoffen die weersbestendig zijn dus het onderhoud wat je eraan zult hebben is erg minimaal. Ook oogt wit natuurlijk strak en modern. Het perfecte recept om lekker in je eigen tuin te genieten zonder dat je uren hoeft staan te schoonmaken.