Een loodgieter inschakelen bij een lekkage in de tuin?


Tips / zondag, mei 17th, 2020

In verschillende situaties hoeft een loodgieter niet met spoed bij jou langs te komen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe leidingen, het vervangen van sanitaire voorzieningen, enzovoorts. Er zijn echter ook gevallen te bedenken, waarbij enige haast wel gewenst is. Denk aan een lekkage rond jouw leidingen in de tuin! Bij een lekkage kan een ernstige waterschade ontstaan. In dit artikel geven we je meer voorbeelden, waarbij de hulp van een loodgieter met spoed wenselijk is.

Een lekkage in de tuin opsporen

Een lekkage in de tuin kan op verschillende plaatsen ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van een lekkage zijn een lekkage door de buitenkraan, boomwortels of door een hoosbui. Bij de buitenkraan kan namelijk de waterleiding bevriezen en daarna knappen. Dit kan voor veel overlast zorgen. De boomwortels kunnen zo groeien dat deze lekkages en verstoppingen in het riool veroorzaken. Als laatste kan een hoosbui ervoor zorgen dat de straat blank komt te staan. Dit zijn drie oorzaken die jij wilt voorkomen. Je voorkomt dit door een loodgieter met spoed in te schakelen.

Spoedloodgieter is ook in de avond bereikbaar

Een spoedloodgieter inschakelen kan niet alleen tijdens kantoortijden. Ook in de avond, tijdens de nacht en zelfs in het weekend is deze loodgieter te bereiken. Een fijne gedachte, als je problemen met leidingen of de riolering in de tuin hebt. En deze zo snel mogelijk wilt laten verhelpen. Probeer een lekkage vooraf altijd zelf op te lossen. Het inschakelen van een loodgieter met spoed kan extra kosten met zich meebrengen. Daar waar jouw tijdelijke oplossing wellicht voldoende is, om tot een volgende werkdag te wachten met het inschakelen van een loodgieter.