Dit zijn de beste manieren om je tuinoverkapping warm te houden


Tips / maandag, mei 18th, 2020

Nederlandse gezinnen zoeken steeds vaker naar mogelijkheden om milieubewuster te leven. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om zonnepanelen op het dak van jouw huis of tuinhuis te plaatsen! Met zonnepanelen wek jij je eigen groene stroom op, waarmee je het huis verwarmt. Veel Nederlanders willen echter ook graag, als het wat kouder is, onder een overkapping in de tuin zitten. Deze is natuurlijk lastiger warm te houden dan een huis. Er zijn echter nog tal van andere manieren om jouw overkapping warm te houden. In dit artikel zetten we een aantal van deze mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Maak gebruik van een houtkachel

In plaats van een dure gaskachel, kan het gebruik van een houtkachel interessant zijn. Jij kunt het snoeiafval laten drogen, of bijvoorbeeld in het bos op zoek gaan naar droog hout. Vanzelfsprekend kan het hout ook bij een super- of bouwmarkt gekocht worden. Houd er wel rekening mee, dat de schoorsteen schoon moet zijn. Laat een schoorsteenveger eens per jaar langskomen om jouw schoorsteen schoon te vegen. Je verhoogt op deze manier het rendement van de kachel en verkleint de kans op een brand of koolmonoxidevergiftiging. Woon je in Gent, bekijk dan eens de schoorsteenveger uit Gent.

Breng zijschermen aan bij jouw overkapping

Naast de mogelijkheid om een houtkachel te gebruiken, zou je  er ook voor kunnen kiezen om zijschermen te plaatsen voor de overkapping. Deze schermen in combinatie met een houtkachel zorgen ervoor dat jij het hele jaar door kunt genieten van een overkapping. Op deze manier blijft het ook nog langer warm in de tuinoverkapping. Daarnaast heb je geen last van koude wind of bijvoorbeeld vogels die naar binnen vliegen.

Nog meer tips nodig? Kijk eens online op diverse tuinblogs! Hier vind je bijvoorbeeld ook informatie over overkapping onderdelen of hoe je zelf een overkapping kan maken.