Een terras aankleden zodat je buren jaloers worden


Tips / dinsdag, november 13th, 2018

Een mooie woonkamer maakt jouw thuis nog gezelliger. Dat geldt ook voor het terras. Want een aangenaam terras is een meerwaarde voor de tuin. Maar dan moet je deze wil op de juiste manier inrichten.

Design terrastegels

Alles begint met de juiste terrastegels. Qua vloerbekleding is er tegenwoordig een overvloed aan mogelijkheden, van klassieke klinkers tot gegoten beton. Wil je voor iets unieks gaan, kies dan voor houtlook terrastegels. Dat zijn keramische tegels voor buiten die lijken op parket. Ze zijn vorstbestendig. Voor sneeuw en vriestemperaturen hoef je dus geen schrik te hebben.

Kleurrijke tuinmeubels

Bij de meeste mensen staat er een traditionele witte of grijze set tuinmeubels op het terras. Creatief is dat niet bepaald. Maar met een frisse kleur maak je een design statement. Want een rode of blauwe tuinset zorgt voor een wow-gevoel.

Accessoires

Een terras wordt nog mooier als je het aankleedt net als een outdoor woonkamer. Koop bijvoorbeeld een buitentapijt om onder de terrastafel te plaatsen. Leg ook enkele kussens in de stoelen en gebruik bloempotten om het terras verder te versieren. Windlichten, bijzettafeltjes en krukjes mogen ook niet ontbreken.

Extra comfort

Een terras aankleden gaat veel verder dan de tuinmeubels. Er zijn allerlei spullen die voor meer comfort zorgen, zoals:

  • Een grote, kantelbare parasol voor schaduw
  • Een terrasverwarmer om frisse avonden te verwarmen
  • Tuinlampen om het nodige licht te voorzien
  • Een draagbare outdoor luidspreker
  • Een mini-fridge of koelbak voor drankjes

Terrasoverkapping

Een mooi aangekleed terras is leuk, maar niet zo fijn als het slecht weer is. Daarom voorzien heel wat mensen een terrasoverkapping. Ze plaatsen een pergola als bescherming tegen regen en wind. Zo is het zelfs op een regenachtige zomeravond heerlijk vertoeven op het overdekt terras. Sommige terrasoverkappingen hebben zelfs verschuifbare glazen wanden. Op deze manier creƫert men een extra woonvolume dat ook tijdens de winter bruikbaar is.