Geniet van het buitenleven met een terrashaard


Tips / zondag, mei 10th, 2020

De lente is in volle gang en de dagen worden langer. Daarom kunnen we weer optimaal van het buitenleven genieten. Houd jij er ook zo van om tot ’s avonds laat buiten te zitten? Dan is een buitenhaard een aangename verrijking voor je tuin. Hiermee geniet je elke avond van de gezellige sfeer van knapperend haardvuur en van de gezonde buitenlucht. Met een buitenhaard is het mogelijk om op een betrouwbare en veilige manier warmte te creëren door een vuurtje te stoken. Maar wist je dat er ook tuinhaarden zijn die geschikt zijn om te barbecueën en om pizza’s te bakken? Ideaal als je met familie en vrienden graag urenlang lekker tafelt in de tuin.

Lange levensduur

Wanneer je je oriënteert op het aanschaffen van een tuinhaard of terraskachel, zal je merken dat er talloze typen en modellen op de markt zijn. Het is aan te raden om je goed te verdiepen in een buitenhaard die geschikt is om in jouw tuin te plaatsen. Afhankelijk van de dikte en duurzaamheid van het materiaal waarvan de kachel is gemaakt, varieert de kwaliteit enorm. Bepaalde haarden doorstaan het prima als ze het hele jaar door buiten staan. Maar er zijn ook veel terraskachels die in de wintermaanden binnen gestald moeten worden. Ben jij op zoek naar een tuinhaard met een lange levensduur waarmee het veilig stoken is? Schaf er dan een aan bij een speciaalzaak op het gebied van kachels en haarden. Daar word je voorzien van vakkundig advies over zaken zoals de beste plek voor een buitenhaard, het onderhoud, correct gebruik en schone verbranding.

Laatste trends

Ook vertellen ze je in een gespecialiseerde kachel- en haardenwinkel alles over de laatste trends. Veelal hebben ze er zelfs een buitenshowroom, waar je de sfeerverwarming voor de tuin van diverse merken in het echt ziet branden! Op die manier ontdekten we de Reny buitenhaarden, gemaakt van Cor-Ten staal. Dit materiaal heeft een zeer lange levensduur omdat het weerbestendig is. Daarom roest het niet door. De deur van een Reny haard is voorzien van keramisch glas. Dit heeft tot voordeel dat er geen vonken in het rond springen, je geen stank- en rookoverlast hebt en er sprake is van een hoger rendement. Ook Forno heeft een naam hoog te houden onder de tuinhaarden en –kachels. De uiteenlopende modellen kenmerken zich door het strakke design. Daarom passen ze uitstekend bij iedere stijl in de tuin. Elke Forno kachel is slijtvast door het dikke, dubbelwandige Cor-Ten staal. Bovendien wordt de warmte daarmee heel goed bewaard. Verheug jij je ook al op avondenlang vuur stoken?