Hier moet je op letten als je een kinderspeeltoestel voor in de tuin gaat kopen


Inspiratie / dinsdag, juni 8th, 2021

Kinderen vinden het heerlijk om de hele dag buiten te kunnen spelen. Heerlijk om te zien als ouder zijnde dat je kinderen zich goed kunnen vermaken. Als je een speeltoestel in je tuin wilt plaatsen zodat je kinderen zich altijd kunnen vermaken, heb je keuze uit verschillende soorten en maten. In iedere tuin past wel een speeltoestel, de eisen van een speeltoestel kunnen worden aangepast op je tuin.

Een speeltoestel

Meestal is een speeltoestel een constructie die gemaakt is van hout waar kinderen op kunnen spelen. Er zijn verschillende soorten speeltoestellen. Speeltoestellen met schommels, torens, loopbruggen, glijbanen, klim items, zandbakken, boomhutten en speelhuisjes. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel gemaakt. Als je een speeltoestel wilt aanschaffen betrek je kinderen bij de aankoop. Zoek samen een speeltoestel uit die aan de wensen voldoet van jezelf en van je kids, en die natuurlijk past bij je tuin.

Het goede speeltoestel voor jouw tuin

Kinderen moeten worden geprikkeld door het uitgaan van uitdagingen en plezier. Het plezier halen kinderen uit klauteren en klimmen en het helpt kan zelfs bijdragen aan de ontwikkeling van een kind om alles te ontdekken. Dit is absoluut een positieve en bovendien leuke manier om je kind te stimuleren. Omdat kinderen in elke nieuwe fases andere prikkelingen en stimulaties nodig heeft kun je het speeltoestel ook later uitbreiden. Zo kun je dus elementen toevoegen op het moment dat je kindje ouder wordt en nieuwe uitdagingen nodig heeft. Je kunt speeltoestellen kopen die beginnen met een baby schommel of ringen. Ook kun je een trapeze of een boksbal toevoegen later. Wissel in de elementen om de interesses van je kinderen hoog te houden.

Zandbak van hout

Hoe heerlijk was het om als kind zijnde in de zandbak te spelen met je vriendjes en vriendinnetjes? Menigeen hebben mooie jeugdherinneringen aan de ‘zandbak tijd’. Des te leuker is de optie dat je een houten zandbak aan het speeltoestel kunt toevoegen. De zandbak is ‘officieel’ voor kinderen tot 4 jaar. Als je kindje je dan meetrekt om samen in de zandbak te spelen ben je weer eventjes terug bij het kind zijn.

Schommelen en glijden

Een speeltoestel heeft veel verschillende mogelijkheden. Maar een glijbaan en een schommel zijn en blijven natuurlijk wel de twee elementen die nooit zullen vervelen. Koop een speeltoestel dat je kunt uitbreiden met een schommel en een glijbaan en je kinderen zijn voor jarenlang zoet met spelen en dit geeft jouw mooie en liefdevolle herinneringen voor in de toekomst. Natuurlijk is het spelen in de buitenlucht voor je kids ook nog eens erg gezond.

Uitkijktoren

Laat de fantasie in je kinderen loskomen en voeg een uitkijktoren aan het speeltoestel toe. Heb je een beetje ruimte extra? Breidt het speeltoestel uit in de lucht en kies voor een boomhut. Hierbij is geen maximale leeftijd waarmee je rekening hoeft te houden wel met een minimumleeftijd natuurlijk. De veiligheid is natuurlijk wel een belangrijk puntje om rekening mee te houden. De enige keuze die gemaakt moet worden is of je verantwoording die hierbij meekomt iets is of je kroost daar al klaar voor is.