Het matchen van de kleuren van uw loungeset met die van de tuin


Tips / donderdag, juni 10th, 2021

Het realiseren van een outdoor lounge is tegenwoordig zeer populair. Vooraleer u kunt genieten van het comfort dat door een dergelijke lounge kan worden geboden is het echter aan u om verschillende keuzes te maken. Deze keuzes hebben steeds betrekking tot verschillende aspecten van uw loungeset. Denk op dit vlak dan ook niet alleen aan het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook aan de kleuren, de mate van onderhoud die is vereist en ga zo maar door. Wilt u er in ieder geval zeker van zijn dat uw outdoor lounge een passend onderdeel vormt van uw tuin? Dan is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met de interessante tips die worden gegeven in dit artikel.

De keuze van het materiaal

Er kan pas over de kleur van uw outdoor lounge worden nagedacht op het ogenblik dat u heeft besloten van welk materiaal er gebruik moet worden gemaakt. Hierbij is het ook meteen van belang om stil te blijven staan bij de uitstraling die u wenst te creëren. Kiest u voor een strakke, moderne look? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van aluminium of kunststof. Bent u eerder te vinden voor een wat klassiekere look? Dan is het nog altijd mogelijk om te kiezen voor een outdoor lounge van hout of riet. Na het kiezen van het type materiaal zult u uiteindelijk veel eenvoudiger voor uzelf kunnen uitmaken welke kleuren het best zouden passen bij uw outdoor lounge. Afhankelijk van periode van het jaar kunt u dan ook een loungeset aanbieding vinden. Vaak is november t/m februari hier de juiste periode voor. Voordat het nieuwe seizoen begint zie je vaak dat de oude modellen in de uitverkoop gaan.

Hou rekening met het groen in uw tuin

De eerste invloedrijke factor wordt gevormd door de kleuren van de bloemen en de planten in uw tuin. Het is altijd het mooist wanneer één of meerdere van deze kleuren terugkomen in de outdoor lounge. Wees hier echter voorzichtig mee. Zeer veel mensen kiezen er immers op regelmatige basis voor om de bloemen en planten in hun tuin te veranderen. Dit hoeft op zich geen probleem te vormen, maar wanneer de kleuren dan veranderen kan dit de harmonie in uw tuin verstoren. Op voorhand uw toekomstplan even op papier zetten kan er voor zorgen dat dit probleem niet snel de kop op zal steken.

Kijk naar de kleuren van de bestrating en het hekwerk

Uiteraard zijn het niet alleen maar de bloemen en planten in uw tuin die bepalend zijn voor de kleuren waarmee u wordt geconfronteerd. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de bestrating evenals het hekwerk dat is geplaatst? Ook hiervoor geldt terug dat er niet uitsluitend moet worden gekeken naar de kleur, maar ook naar het materiaal dat is gebruikt. Heeft u gekozen voor een verhoogd terras van hout? Dan zult u dit warme karakter misschien wel willen doortrekken in uw outdoor lounge. In ieder geval zult u dan warme, volle en ietwat donkere kleuren willen gebruiken. Heeft u gekozen voor een strakke tuin met bestrating onder de vorm van grote tegels? Dan kan een moderne outdoor lounge van aluminium misschien weer een flink stuk aantrekkelijker zijn. Hou dus in ieder geval afdoende rekening met de verschillende elementen in uw tuin vooraleer de kleuren van uw outdoor lounge te bepalen.