Maak je tuin onderhoudsvrij met de juiste soort kunstgras


Tips / dinsdag, maart 19th, 2024

Stel je voor: een groene oase waar je het hele jaar door van kunt genieten zonder dat je elke week met een grasmaaier in de weer moet. Klinkt als een droom, toch? Het goede nieuws is dat dit makkelijker te realiseren is dan je misschien denkt. Met een slimme zet zoals kiezen voor kunstgras, transformeer je je achtertuin in no-time in een onderhoudsvrije zone. Maar voordat we het uitgebreid gaan hebben over nepgras, laten we eerst eens kijken naar www.gardensense.nl, waar je inspiratie kan opdoen!

Kies het juiste type

We hebben allemaal verschillende wensen en behoeften als het aankomt op onze tuinen. De één wil een veilige speelplek voor kinderen, de ander droomt van een luie loungeplek waar geen grassprietje uit de toon valt. Gelukkig is er voor iedereen wel een passend stukje groen te vinden.

Gemak boven alles

Eén ding waar kunstgras echt in uitblinkt, is gemak. Vergeet het eeuwige maaien, sproeien en bemesten. Zeg maar dag tegen die irritante molshopen of onkruid dat steeds weer de kop opsteekt tussen echte grassprieten. Met kunstgras hou je tijd over voor leukere dingen.

Het oog wil ook wat

Vrees niet voor het ‘neppe’ imago van vroeger; moderne varianten zijn bijna niet meer van echt te onderscheiden. Sterker nog, sommigen zullen moeten bukken en aanvoelen voordat ze geloven dat het gras niet echt is. Dat komt doordat er veel aandacht besteed wordt aan kleurvariaties, lengtes en zelfs ‘groeirichtingen’ – net als bij natuurlijk gras.

Kunstgras versus natuurlijk gras

  • Natuurlijk gras: Het heeft veel onderhoud nodig (maaien, besproeien), kan snel veranderen in modderpoelen of ongelijkmatige oppervlakken.
  • Kunstgras: Vraagt nauwelijks onderhoud, blijft altijd mooi groen en strak.

Wat kost dat nu?

Laten we eerlijk zijn: goedkoop is kunstgras niet direct bij aanschaf. Maar reken eens uit hoeveel uur (en geld!) je kwijt bent aan gazononderhoud per jaar en vergelijk dat met nagenoeg nul onderhoud bij kunstgras… Dan begint het plaatje er ineens heel anders uit te zien!

Duurzaamheid telt ook mee

Bespaar niet alleen tijd, maar denk ook aan waterbesparing! Kunstgras heeft geen liters water nodig om frisgroen te blijven tijdens droge zomers.

Aan het einde gekomen van deze groene ontdekkingstocht rest ons nog één belangrijk puntje: Soorten kunstgras. Ja, want zelfs binnen de wereld van nep grassprieten heb je variatie te over! Van superzacht tot extra stevig – afhangend van jouw specifieke wensen voor jouw persoonlijke buitenparadijs.

Zo zie je maar weer: met de juiste informatie en keuzes hoeft zo’n fraai stukje groen absoluut geen ver-van-je-bedshow te zijn! Dus trek die stoute schoenen aan (of beter gezegd: doe ze lekker uit) en stap in die wonderlijke wereld van onderhoudsvrije tuinen vol prachtig kunstgras!