Medische voordelen van planten


Tips / donderdag, november 5th, 2020

Planten zijn mega populair in Nederland. In 2015 werd er voor ruim 150 miljoen euro uitgeven aan planten, bomen, bloemen en struiken. Dit bedrag stijgt per jaar ook met ongeveer anderhalf procent. We vinden ze mooi en ze brengen ook medische voordelen met zich mee. Over deze voordelen krijg je in dit artikel meer informatie.

Zuurstof

Iedereen weet dat planten koolstofdioxide opnemen en dit omzetten in zuurstof. Daarom zie je vaak in steden dat mensen in huis en in de tuin veel planten hebben om frisse lucht in huis en in de tuin te krijgen. Want dit is een probleem in de steden. De kwaliteit van de lucht is veel minder dan die in de dorpen. Door frisse lucht in te ademen voel je je beter en ben je beter bestand tegen bepaalde ziektes.

Stress

Veel mensen hebben de laatste jaren enorm veel stress door hun werk, thuissituatie, en zitten gewoon niet lekker in hun vel. Er zijn verschillende opties om deze stress te verminderen. Zo kun je beter gaan eten, meer gaan sporten en vaker in pauzes naar buiten gaan voor frisse lucht. Maar bij sommige banen gaat dit moeilijk omdat je in het gebouw te ver van een uitgang zit, waardoor je te weinig tijd hebt om in de pauzes naar buiten te gaan. De beste oplossing hiervoor is om een aantal planten in het kantoor te zetten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat groen op kantoor stress vermindert bij de werknemers. Er komt namelijk meer zuurstof in de lucht waardoor de concentratie en werkkwaliteit omhoog gaan. Ook het kijken naar iets groens helpt ook. Je zou dus ook eventueel nepplanten kunnen gebruiken. Dit helpt ook, maar wel wat minder door het ontbreken van de uitstoot van nieuwe zuurstof..

Oplossing

Er zijn verschillende oplossingen voor het voorkomen van ziektes door middel van planten. Je kunt bijvoorbeeld zelf planten kweken door plantzaadjes te kopen, of planten kopen bij Kwekerij de Groot. Zij hebben een ruim assortiment aan kamer- en tuinplanten die jou kunnen helpen met het beter worden en het verminderen van stress. Planten in de tuin is ook een goed idee. Zo kan je als je het wat moeilijker hebt even in je tuin zitten of rondlopen tussen alle planten waardoor jij je meteen beter voelt.