Tips om de tuin te renoveren


Inspiratie / dinsdag, juli 7th, 2020

Om te relaxen, groente te verbouwen of om te genieten van mooie bloemen: iedereen beleeft zijn tuin op een eigen manier. Wanneer uw tuin niet aansluit op uw behoeftes, denk dan aan een tuinrenovatie. Het is een aardige geldinvestering, maar uw tuinleven wordt weer optimaal. Bovendien kunt veel van de klussen eventueel zelf uitvoeren. Of misschien wilt u uw tuin echt een complete metamorfose geven en een zwembad laten bouwen? In dat geval kunt u het beste een professioneel bedrijf als Waterwellness inschakelen. Wat uw aanpak ook is? Uw tuin renoveren wordt een stuk eenvoudiger met deze tips.

Ga goed van start

Een succesvolle tuinrenovatie begint met een duidelijk overzicht. Maak daarom eerst een lijst met wat u graag in uw tuin wilt zien en doen. Houdt u bijvoorbeeld erg veel van een moestuin? Dan heeft u daar een zonnige plek voor nodig. Of heeft u het liefste een tuin die weinig onderhoud vraagt? Dan komt het aan op het kiezen van makkelijke planten en onderhoudsarme tegels. Wanneer u het overzicht met uw tuinwensen klaar heeft, dan is het slim om langs gespecialiseerde bedrijven te gaan voor advies. Zo komt u misschien op andere goede ideeën.

Maak een overzicht van de kosten

Nu u weet wat u wilt veranderen aan uw tuin, kunt u een kostenraming maken. Is uw budget ruim? Dan kunt u ervoor kiezen om een tuinarchitect in te huren. Wilt u liever minder uitgeven? Vraag dan de hulp van buren of vrienden waarvan u vindt dat ze een mooie tuin hebben. Misschien hebben ze zelfs ook stekjes of planten over die u mag gebruiken. Ook bepaalt het materiaal de prijs van uw tuinrenovatie. Zo kunt u bijvoorbeeld flink besparen door voor een goedkopere en mooie tuintafels voor de zomer van 2021 te kiezen. Dat geldt zeker wanneer het om een groter oppervlak gaat. Zorg bovendien voordat u aan uw kostenraming begint dat u weet wat de grootste projecten kosten. Wilt u bijvoorbeeld een zwembad laten bouwen? De prijs ontdekt u snel door een offerte aan te vragen bij Waterwellness.

Plan uw tuinrenovatie op het juiste moment

Een nieuwe tuin heeft vanwege de jonge planten in het begin extra veel aandacht nodig. Het is dus niet handig om vlak voordat u op vakantie gaat uw tuin te renoveren. Maar kiest u ervoor om een zwembad te laten bouwen? Dan is een oplevering vlak voor de zomervakantie ideaal. Informeer daarom snel bij Waterwellness naar de mogelijkheden!