De voor- en nadelen van een eigen spa in de tuin!


Inspiratie / dinsdag, juli 7th, 2020

Een eigen spa in de tuin hebben klinkt natuurlijk geweldig. Er zitten echter ook nadelen aan. Wat de voor- en nadelen van een eigen spa precies zijn, leggen we uit in dit artikel!

Een eigen spa: de voordelen

Laten we positief beginnen met de grootste voordelen van het hebben van een eigen spa:

Het gemak

Het eerste voordeel is uiteraard gemak. Je kunt in je spa wanneer je wilt. Ook al is het midden in de nacht, geen probleem! Ook hoef je niet eerst een half uur naar het dichtstbijzijnde spa center te rijden, en kun je er zo lang is als je zelf wilt. Erg fijn dus!

De privacy & hygiëne

Nog twee voordelen van een eigen spa zijn de privacy en hygiëne. Wanneer je naar een spa center gaat zijn er altijd nog andere mensen aanwezig. Hier zit je niet altijd op te wachten, zeker niet als je even lekker wilt ontspannen zonder je ‘bekeken’ te voelen. Ook weet je niet of de andere gasten wel altijd even hygiënisch zijn, en de spa’s in zo’n center worden immers door meerdere mensen per dag gebruikt. Met je eigen spa in je tuin heb je hier geen last van. Al ga je naakt in je spa; niemand die het ziet! Ook zullen er geen onfrisse mensen langs komen die jouw spa vies maken (tenzij je deze zelf uitnodigt natuurlijk).

Ontspanning

Naast dat een spa gewoon heerlijk is, heeft het ook diverse mentale en fysieke voordelen. Zo is de ontspanning die je erdoor krijgt erg goed voor je lichaam en geest. Even helemaal tot rust komen!

Een eigen spa: de nadelen

Helaas zitten er ook enkele nadelen aan het hebben van een eigen spa…

De kosten

Het eerste nadeel van een eigen spa is natuurlijk de prijs. Er komen weliswaar steeds goedkopere spa’s op de markt, maar een goede spa is nog steeds niet goedkoop.

Het onderhoud

Een ander nadeel van een eigen spa is het onderhoud. Gelukkig kun je Spa Care Brabant langs laten komen om jouw spa te onderhouden, schoon te maken en te repareren!