Welke dieren kan je in het bos en in de tuin tegenkomen?


Tips / dinsdag, februari 9th, 2021

In het bos kun je veel verschillende soorten dieren tegenkomen. Uiteraard zijn er heel veel verschillende (roof)vogels te spotten in het bos, maar er leven ook talloze soorten vliegende en kruipende insecten. Daarnaast kun ook denken aan kleine zoogdieren als muizen, eekhoorns en konijnen. Naast bovengenoemde diersoorten, zijn er ook kleine roofdieren te spotten. Hierbij kun je denken aan de vos, dassen en boommarters. Tegenwoordig heb je zelfs kans om een wolf tegen te komen in bepaalde gebieden van het land. Je hebt ook kans dat een bosvleermuis vlak boven je hoofd voorbij scheert.

Grote dieren die in het bos leven

Naast bovengenoemde diersoorten zijn er uiteraard ook grotere dieren in het bos te vinden. Er zijn plekken in het bos waar paarden staan, maar je kunt ook wilde zwijnen, reeën en edelherten en damherten tegenkomen. Als je geluk hebt, kom je de schaapsherder met de schapen tegen die op weg zijn naar een sappig groen grasveld om te grazen. Ook wilde zwijnen wonen in het bos. Daarnaast heb je kans om schotse hooglanders tegen te komen. Het zijn leuke dieren om te zien, maar je moet wel afstand houden. Zeker als er jongen bij zijn, kunnen ze gevaarlijk zijn.

Om een grote kans te hebben om wilde dieren in het bos te zien, kun je een wandeling met een boswachter boeken. Deze weten waar veel wilde dieren zich in het bos bevinden en kan je veel over het leven in het bos vertellen. Het is dus zeker de moeite waard om een fotocamera mee te nemen.

Het is leuk om mooie foto’s te maken

Als je in de gelukkige omstandigheid bent een hert of een ander wild dier te zien, is het leuk om die op de gevoelige plaat vast te leggen. De kans is groot dat je een camera op je telefoon hebt, waar je prima foto’s mee kunt maken. De mooiste foto’s van dieren in het bos, maak je met de beste camera die een zoomlens heeft. Heb je een toestel waarmee je flink uit kunt zoomen. Hiermee heb je meer kans om dieren op de foto te krijgen, omdat ze zich op grote afstand onbespied wagen. Je boswandeling krijgt een hele andere dimensie als je thuiskomt met foto’s van de dieren die je gezien hebt. Misschien zijn ze wel zo mooi dat je ze kunt laten afdrukken op posterformaat en thuis in een lijst aan de muur hangen.