3 soorten bloempotten voor jouw planten


Inspiratie / zaterdag, februari 6th, 2021

Een aantal jaren is het uit de mode geweest: kamerplanten in de vensterbank. Het werd een trend om daar andere spullen neer te zetten om een bepaald beeld te scheppen van de bewoners. Van Boeddha’s tot kunst en van antiek tot handgemaakte items. Maar inmiddels heeft de behoefte aan groen leven in de vensterbank weer overwonnen.

Dat we weer vaker voor planten kiezen is niet zo vreemd , want ook op de 6e verdieping van een mooi appartement is er behoefte aan kamerplanten. Die zijn dan niet bedoeld voor de buitenwereld, maar voor de bewoner zelf. Dat zie je ook terug in het feit dat kamerplanten nu overal in de woning een plekje hebben gevonden; van slaap- tot badkamer. Maar hoe mooi planten ook zijn, een bijpassende bloempot is uiteraard een must. Gelukkig is de keuze daarin ook zeer groot.

Duurzame bloempotten

Er zijn diverse materialen in gebruik voor de moderne bloempot, van het aloude keramiek tot het moderne kunststof. Uiteraard is jouw smaak bepalend voor de soort bloempot die je koopt. Als je het milieu belangrijk vindt, denk je misschien dat een pot van kunststof geen goed idee is, omdat daarvoor meer plastic moet worden gemaakt. Dat is een misverstand. Om een voorbeeld te noemen: de kunststoffen bloempotten van Elho worden voor 80% gemaakt van gerecycled plastic. Hiermee wordt een enorme berg overbodig plastic omgevormd tot mooie bloempotten die ook nog eens tegen een aantrekkelijke prijs te koop zijn. Kunststof bloempotten doen het ook erg goed in de woning, omdat het lichte gewicht daar juist een voordeel is.

Self watering insert

Natuurlijk kun je voor makkelijk te onderhouden planten kiezen, maar elke plant heeft toch zorg nodig. Wat zijn groene vingers nu eigenlijk? Dat zal altijd wel een raadsel blijven. Het is nu eenmaal een feit dat de een van iedere kamerplant een succes maakt terwijl een ander zelfs de meest sterke plant laat verpieteren. Het is echter ook een heel duidelijke zaak dat iedere plant een bepaalde hoeveelheid licht en water nodig heeft. Dat licht is meestal nog wel te realiseren. Als een plant eenmaal op een plaatsje staat waar deze zich goed voelt, hoef je daar niks meer aan te doen.

Met water zit het anders. De ene kamerplant drinkt nu eenmaal veel meer dan de ander en er zijn er niet zoveel die heel lang zonder water kunnen, afgezien van cactussen. Het is niet bepaald goed voor de plant om te wachten tot de bladeren op de vensterbank hangen, voordat er een dosis water ingaat. Wil jij een plant goed verzorgen, kies dan een bloempot die daarvoor zorgt. Dan hoef je alleen af en toe het reservoir te vullen.

Romantische bloempotten

Zowel voor binnen als buiten zijn ze inmiddels verkrijgbaar: bloempotten met verlichting. Dat geeft op het terras maar ook on de huiskamer extra sfeer. Kies de mooiste planten die je bezit en laat deze opvallen door een bloempot met ingebouwde verlichting. Met de moderne led lampen is het geen probleem om gedurende lange tijd te genieten van een sfeervol licht dat je planten een bijna geheimzinnig karakter geeft.