Zoek je naar een DIY project: bouw je eigen barbecue!


Inspiratie / zaterdag, december 25th, 2021

Het bouwen van een barbecue is voor veel mensen een droom die uit komt. Als je barbecueën leuk vindt om te doen, kan het bouwen van je eigen barbecue een goed idee zijn. Het is namelijk minder lastig om te doen dan je misschien zal denken. Vooral als je het juiste materiaal gebruikt, hoeft het maken van een barbecue helemaal niet zo lastig te zijn.

Een barbecue van steen maken

De makkelijkste manier om zelf een barbecue te maken, is door een barbecue van steen te maken. Dit komt omdat je hier vrij weinig voor nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt, is een vlak stuk grond, ongeveer 100 bakstenen, cement, het nodige gereedschap, een rooster om op te grillen en een waterpas.

Met de bakstenen en het cement maak je de basis van de barbecue. Op die manier is het mogelijk om een barbecue zelf te maken. Hierbij is het wel belangrijk om dit recht te doen. Hier is de waterpas dan ook voor. Op het moment dat je dit zonder waterpas doet, is de kans groot dat de barbecue niet recht staat.

Bij het maken van de barbecue is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het belangrijk om bakstenen te nemen met gaten aan de binnenkant. Dit zorgt er namelijk voor dat de stenen tegen de hitte van de barbecue kunnen. Als je deze stenen niet hebt, is de kans dat de stenen gaan knappen door de hitte.

Bij het plaatsen van de stenen is het handig om een aantal stenen over dwars te leggen. Dit zorgt er namelijk voor dat de roosters hier makkelijk op kunnen liggen. Dit maakt het barbecueën ook een stuk makkelijker en leuker om te doen. Ook voor het schoonmaken van het rooster kan dit erg handig zijn.

De zelfgemaakte barbecue gebruiken

Een zelfgemaakte barbecue verschilt niet zo veel van een normale barbecue. Dit komt omdat het principe eigenlijk hetzelfde is. Echter heb je bij een zelfgemaakte barbecue nog meer opties. Dit komt omdat het mogelijk is om gas te installeren op de zelfgemaakte barbecue. Ook kun je kiezen voor kolen.

Als je dit leuk vindt, is het ook mogelijk om een vuurtje te stoken onder de barbecue. Zo is het mogelijk om te barbecueën op echte vlammen. Dit kan een hele andere ervaring geven met de barbecue. Hierom kan het ook handig zijn om gebruik te maken van een aantal BBQ aanbevolen tips.

Tijdens het barbecueën wil je natuurlijk wel wat drinken. Hierom kan het handig zijn om te kijken naar een gezonde frisdrank optie. Hierdoor is het namelijk mogelijk om wat lekkers te drinken te hebben zonder dat je te maken krijgt met die ongezonde frisdranken die tegenwoordig verkocht worden. Vaak zijn gezonde frisdrank opties ook minder lastig om te vinden dan je misschien zou denken. Dit komt omdat er ook veel suikervrije opties zijn waar je voor kunt gaan.