Stappen voor een veilige werkomgeving tijdens grondwerkzaamheden


Tips / woensdag, november 24th, 2021

Op het moment dat je een onderneming hebt die helpt bij grondwerkzaamheden, is het belangrijk om een veilige werkomgeving te creëren voor je werknemers. Dit komt omdat je hiermee ongelukken voorkomt. Hierdoor zijn er ook een aantal stappen die je kunt volgen om werkzaamheden veiliger te maken.

Waar moet je je werknemers tegen beschermen?

Er zijn een aantal dingen waar je je werknemers tegen moet beschermen als je aan grondwerkzaamheden doet. Hierbij moet je denken aan dingen zoals verdrinking of bedelving. Dit zijn beide geen dingen waar je op zit te wachten. Hierom is het belangrijk om de nodige maatregelen te nemen om dit te voorkomen.

Als eerste is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van alle werkzaamheden die gedaan worden. Zo kan het zijn dat je een bodemsanering doet. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar toelichting over bodemsanering.

Op het moment dat je overal het overzicht over hebt, kun je kijken wat de punten zijn waar je op moet letten. Vaak zijn dit verschillende dingen waar je naar kunt kijken. Zo is het als eerste belangrijk om te kijken of alles wel stabiel is. Vooral als je met machines werkt, is het belangrijk om voor stabiliteit te zorgen.

Zonder stabiliteit bij machines vraag je eigenlijk gewoon om problemen. Dit komt omdat de kans anders aanwezig is dat de machine weg zakt. Omdat een machine zwaar is, is de kans hierop erg groot. Hierom is het belangrijk om de druk van de machine op de juiste manier te verdelen.

Verder is het belangrijk om te kijken naar manieren om weg te komen. Zo is het belangrijk om overal ladders te hebben waar de werknemers gebruik van kunnen maken als ze in een gevaarlijke situatie terecht komen. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar een kooi aan de bovenkant van de ladder. Dit kan namelijk voor extra veiligheid van de werknemer zorgen.

Goede machines

Op het moment dat je een bedrijf hebt die aan grondwerkzaamheden doet, is het ook belangrijk om kwaliteit machines te hebben. Machines die niet goed werken of waar problemen mee zijn, kunnen het beste niet gebruikt worden. Deze vergroten het gevaar namelijk alleen maar. Hierom is het ook belangrijk om de machines regelmatig na te kijken op mogelijke problemen.

Als je zelf niet over machines beschikt, is het belangrijk om te kijken naar verhuur van betaalbare GWW. Op die manier ben je er namelijk van verzekerd dat je goede machines voor je krijgt. Wanneer je toch te maken krijgt met een defect, kun je hiervoor direct het bedrijf inschakelen die het verhuur voor je heeft geregeld.

Echter kun je bij het huren van een machine er altijd vanuit gaan dat je te maken hebt met een goede machine. Anders is het voor de verhuurder namelijk niet verantwoord om deze te verhuren. Als je zelf machines hebt, is het belangrijk om te regelmatig te kijken of deze aan alle eisen voldoen en of ze wel goed werken.