3 tips voor het kopen van tuinmeubelen


Inspiratie, Tips / zaterdag, mei 23rd, 2020

Het is pas bij het zien van de eerste zonnestraaltjes, dat we eraan denken om een leuke tuinset te gaan kopen. Wat door velen niet geweten is, is dat je een mooi bedrag kunt uitsparen door hier op voorhand aan te denken. Net zoals in de kledingwinkels, worden ook tuinmeubelen, eens het zomerseizoen voorbij is, tegen zachte prijsjes aangeboden. Wil je tuinmeubelen kopen? Wij vertellen je in dit artikel met welke facetten je rekening moet houden.

Beschikbare ruimte

Eerst en vooral, moet je de afmetingen van je tuinterras kennen. Een handig hulpmiddel hierbij, is een standaard meetlint. Wanneer je bijvoorbeeld over een gebied van twintig vierkante meter beschikt, kan je een grotere terrastafel kopen dan wanneer jouw terrasje erg klein is. Je moet ook rekening houden met de benodigde plaats voor de stoelen en de plaats die jij en je medebewoners nodig hebben, om comfortabel rondom de tafel te zitten. Ook de stoelen moeten zonder problemen naar voren of naar achteren geschoven kunnen worden, om ongemakken te voorkomen. Noteer de breedte en de lengte van jouw terras en ga vervolgens met deze informatie, op zoek naar nieuwe tuinmeubelen.

Zet kwaliteit voorop

Een tuinset heeft veel meer te doorstaan dan meubilair dat bestemd is voor binnenhuis. Tuinmeubelen staan altijd buiten, in eender welke weeromstandigheden. Gaat jouw voorkeur uit naar een houten tuinset? Zoek dan uit welke houtsoorten regen – en sneeuwbestendig zijn. Een regenbuitje is per slot van rekening niet onwaarschijnlijk, hier bij ons in Nederland. Woon jij op de hoek van de straat en kan er veel wind aan jouw terras? Dan is het niet zo verstandig om voor een plastic tuinset te gaan. De meubelen zouden meer dan eens, door toedoen van hevige windvlagen, beschadigd kunnen raken. Heb jij delicate terrastegels liggen? Vraag dan goed na welke stoelpoten geschikt zijn voor jouw tegels. Je zou niet willen dat jouw mooie terras bekrast wordt. Redenen genoeg om voor kwalitatief tuinmeubilair te kiezen! Voor kwaliteit betaal je, dat is logisch. Wat je wel kan doen om de prijs flink naar beneden te drukken, is in het najaar op tuinmeubeljacht gaan. In deze periode kan je profiteren van hoge kortingen, óók voor een tuinset van topkwaliteit!

Vermijd modegrillen

Ook wat tuinmeubilair betreft, zijn de trends ieder jaar anders. Hoewel het altijd leuk is om met de mode mee te gaan, is dat daarom niet altijd de verstandigste keuze. Mode verandert constant en steeds achter de laatste fashiontrends aanlopen. maakt je in een mum van tijd straatarm. Daarom ga je best voor een meer tijdloos design. Er zijn kleuren en modellen die blijvend zijn omdat ze goed combineerbaar en vooral erg comfortabel zijn. Wil jij toch graag een beetje met de modeverschijnselen meegaan? Dan zou je kunnen afwisselen tussen je tuinkussens. In de lente bijvoorbeeld, zou je kussens in een pastelkleurig tintje in je tuinstoelen kunnen leggen terwijl je in de zomer voor een fellere kleur zou kunnen gaan. Tuinkussens zijn tenslotte veel voordeliger dan volledige tuinsets!