4 tuinplanten die makkelijk te onderhouden zijn!


Tips / donderdag, oktober 22nd, 2020

Tuinplanten zorgen voor gezelligheid en een fijne sfeer, maar niet iedereen heeft groene vingers. Heb je geen of tijd om te tuinieren? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je tuin te betegelen. Dit is alleen weer een stuk minder gezellig dan een groene, weelderige tuin. Bovendien is een groene tuin met plantjes beter voor het milieu. Gelukkig hoeft een groene tuin niet per se veel werk te zijn, want een tuinplant die onderhoudsvriendelijk is bestaat ook zeker. Ideaal voor mensen zonder groene vingers dus! Daarom hebben we in dit artikel vier onderhoudsvriendelijke tuinplanten voor je op een rijtje gezet. Met deze planten creëer je met weinig moeite ook een fraaie, groene tuin waar je het hele jaar door van kunt genieten!

1. Cactus

Cactussen zijn al een aantal jaren enorm hip en daarom ook niet meer weg te denken uit je huis of tuin. De cactus zorgt voor een stoere uitstraling en geven elk interieur de finishing touch. Ook in de tuin doet de cactus het goed, want bij deze plant is het bijna nooit erg om hem te weinig water te geven. Bij warm weer hoef je hem slechts een keer per maand een scheutje water te geven. In de koude maanden hoeft dit zelfs maar eens in de drie maanden. De doorns van een cactus zijn te vergelijken met de bladeren bij andere planten, waardoor water maar in kleine hoeveelheden verdampt (in vergelijking met andere planten). Ook slaat een cactus meer water op dan andere planten, waardoor hij altijd een voorraadje klaar heeft staan om droge periodes te overleven. Dit maakt de cactus dus geschikt voor alle plantenliefhebbers!

2. Vlijtig liesje

Een vlijtig liesje vraagt ook weinig onderhoud en wil alleen voldoende water. Qua formaat zijn ze wel een stuk kleiner dan andere plantjes in dit artikel, dus koop er meteen een paar. Gelukkig zijn ze niet duur en op veel verschillende plekken te koop. Je stopt dit plantje in een bloempot, bloembak en plaatst hem op het balkon of in een border in de tuin en klaar is Kees! Dit plantje is in verschillende kleuren verkrijgbaar, dus je kunt gewoon je favoriete kleur uitkiezen. Ook is het leuk om meerdere kleuren met elkaar te combineren voor een speels effect in de tuin. Houd er alleen wel rekening mee dat deze plant niet in de volle zomerzon kan, dus zorg ervoor dat er ook wat schaduw is.

3. Varen

Een varen kan zowel in de zon als in de schaduw overleven. Let er alleen wel op dat je hem meer water moet geven als je hem op een plek zet waar veel zon komt. De grond waar de varen in gepland zit, moet altijd vochtig zijn en daarom is het belangrijk dat je hem in de zomer vaker water geeft. Verder is het een makkelijk te onderhouden plant in de tuin. Onkruid groeit niet makkelijk tussen de varens, dus als je hier normaal veel last van hebt, dan is het een goede plant om in je tuin te hebben. Verder is het goed om te weten dat er verschillende typen varens zijn en dat sommige niet winterhard zijn. Als je de varens in je tuin wilt planten, dan moeten ze uiteraard wel permanent in de tuin kunnen staan en dus is het belangrijk dat je voor winterharde varens gaat!

4. Chrysanten

Chrysanten hebben een lange groeicyclus en bloeien pas laat, wanneer alle andere planten al uitgebloeid zijn. Ook bij chrysanten bestaat er een onderscheid tussen winterharde en geen winterharde types. De winterharde chrysanten zijn perfect voor in de tuin, want ze staan graag in de zon, maar overleven ook prima in de winter. Verder is het belangrijk dat de grond vochtig blijft, al moet je de chrysanten ook weer niet teveel water geven. Tenslotte zijn chrysanten niet duur en daarom een prima budgetmanier om je tuin op te leuken!

Op zoek naar meer tuintips of onderhoudsvriendelijke planten? Neem dan een kijkje op tuinplant.nl.