Waarom een glazen schuifwand in een terrasoverkapping een goed idee is!


Tips / woensdag, oktober 28th, 2020

Een terrasoverkapping zorgt niet alleen voor meer plezier in de tuin, maar ook in huis. Dit is zeker het geval wanneer de overkapping aan beide zijkanten dicht kan worden gemaakt. Op deze manier krijg je namelijk een verlenging van de leefruimte in huis! Met behulp van glazen schuifwanden krijg je een extra woonkamer die je bij slecht weer en zelfs in de winter kunt gebruiken.

Waarom een glazen schuifwand?

Glas kent veel voordelen. Je behoudt namelijk veel lichtinval en voorkomt dat het terras en de rest van het huis te donker wordt. Dit is zeker een pluspunt in de donkere wintermaanden. Verder blijf je optimaal van buiten genieten met glazen wanden. Je creëert hiermee een extra woonkamer (of “tuinkamer”, zoals dat tegenwoordig ook genoemd wordt) en krijgt als het ware een vloeiende doorloop van binnen naar buiten. Als je een glazen schuifwand tussen de woonkamer, de woonkeuken en/of veranda maakt, dan wordt alles optisch groter gemaakt. Echt een verlenging van je huiskamer dus!

Ruimte besparen

Je kunt uiteraard ook kiezen voor de traditionele openslaande deuren, maar deze nemen veel ruimte in als je de deur open wilt slaan. Een glazen schuifwand is daarentegen juist ruimtebesparend. De wanden schuiven namelijk langs elkaar heen en je hebt aan de voor- en achterkant van de wand geen ruimte nodig. Zo lijken zowel je tuin als je huis een stuk groter!

Glas past bij ieder interieur

Glas staat goed in vrijwel alle interieurstijlen. Het is neutraal en tijdloos en daarom kun je een glazen schuifwand altijd gebruiken om je huis een upgrade te geven. Glas past leuk bij een romantische woonstijl, maar kan ook prima bij een modern interieur. Het staat mooi bij zowel houten als glazen overkappingen en geven elk huis een unieke touch. Je kunt er eindeloos mee variëren, want het glas kan op allerlei manieren worden afgewerkt. Zo kun je een zachte kleur kiezen als je een romantische uitstraling wilt, maar behoort een zwarte afwerking ook tot een van de vele mogelijkheden.

Glas is prima te isoleren

Ben je bang dat glas niet goed isoleert? Dan is het goed om te weten dat glazen schuifwanden tegenwoordig prima energiebesparend zijn! Het glas kan namelijk zodanig worden afgewerkt dat het goed isoleert. Verder  zijn thermische isolatie en tochtstrip voor glazen schuifwanden veelgebruikte manieren om het geheel energiebesparend te maken. Daarnaast houd je ook lawaai buiten en heb je geen last meer van tocht in je tuinkamer en de rest van je huis!