4 voordelen van een aluminium terrasoverkapping


Inspiratie / maandag, maart 8th, 2021

Een aluminium terrasoverkapping is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is ook helemaal niet gek, want dankzij deze overkapping kun je bij de eerste zonnestraaltjes in het voorjaar buiten zitten. Het buitenleven is te verlengen tot in het najaar en dat is natuurlijk erg fijn voor degenen die graag in de tuin zijn! En wordt het toch iets te fris? Dan is het ook altijd een optie om de terrasverwarming aan te zetten. Nog niet overtuigd? In dit artikel lees je welke voordelen een aluminium terrasoverkapping met zich meebrengt!

1. Makkelijk schoon te houden

Het eerste voordeel van een aluminium terrasoverkapping is dat deze eenvoudig schoon te maken zijn. Soms komt er in de winter een beetje aanslag op, maar dit is makkelijk weg te poetsen met een sopje. Na het schoonmaken ziet de aluminium overkapping er weer als nieuw uit!

2. Weinig onderhoud nodig + sterk

Aluminium is een makkelijk te onderhouden materiaal. Daarnaast is het ook erg sterk en heeft het een lange levensduur. De technologie is de laatste jaren enorm verbeterd, waardoor de duurzaamheid van aluminium omhoog is gegaan en ook niet meer gevoelig is voor krassen. Dit was vroeger wel anders. In de krassen kwam dan viezigheid terecht, waardoor het aluminium gauw dof werd. Dit zag je dan vooral in de buitenhoeken. Echter hoef je je hier tegenwoordig niet meer druk om te maken, want het verbeterde aluminium blijft nog jaren blinken als nieuw!

3. Breed scala aan mogelijkheden en uitbreidingen

Aluminium overkappingen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar. Kies je voor een veranda, dan kun je hem met of zonder dak-overstek laten plaatsen. Ook heb je de opties om voor een een voorgehangen dakgoot of geïntegreerde goot te kiezen. Daarnaast zijn aluminium overkappingen op allerlei dakvormen te monteren. Het lessenaarsdak is bijvoorbeeld erg populair, maar een aluminium overkapping bij een zadeldak, trapezium en lessenaarsdak met verspringende wand of goot behoren ook tot de mogelijkheden. Met een terrasoverkapping van aluminium stijgt de waarde van het huis, zeker als de overkapping het verlengde van de woning wordt!

4. Veel gebruiksmogelijkheden

Een aluminium overkapping biedt dus veel mogelijkheden. De meeste mensen vinden zo’n overkapping fijn over het terras, eventueel gecombineerd met een of meerdere zijwanden. Zo zit je tijdens een regenbui altijd droog en heb je op winderige dagen minder last van de kou. Ook kan het tuinmeubilair gewoon blijven staan bij slecht weer. Een andere optie is om de overkapping als een veranda te gebruiken. Deze ruimte is eventueel aan te vullen met extra terrasverwarming of ventilatie. Als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe overkapping, dan is het slim om je ook alvast in te lezen op uitbreidingsmogelijkheden. Misschien heb je nu nog geen behoefte aan openslaande deuren of een nieuwe schuifpui, maar wie weet wat de toekomst brengt? Wellicht zou je dit over een aantal jaren wel graag willen en dan is het alleen maar fijn als je hier in het verleden al rekening mee hebt gehouden!