5x dingen die nodig hebt in je tuin deze zomer


Inspiratie / donderdag, april 29th, 2021

De zomermaanden komen er alweer bijna aan en dat betekent dat we hopelijk veel tijd in onze tuin kunnen spenderen. Als de warme zomerdagen aanbreken, is het natuurlijk wel fijn als jouw tuin al zomerklaar is. Als dit niet het geval is, kan het geen kwaad om daar nu alvast mee te beginnen. Als je ervoor zorgt dat jouw tuin op tijd klaar is voor de zomer, hoef je in de zomermaanden namelijk weinig aan je tuin te doen. Op deze manier kun je optimaal van jouw tuin genieten. Maar wat kan er nou echt niet ontbreken in jouw tuin deze zomer? Wij zetten 5 dingen op een rij!

Loungeset

Iets dat we steeds vaker in tuinen terug zien komen, is de loungeset. Een loungeset in de tuin is ontzettend populair en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Als je echt optimaal van de zon wilt genieten aankomende zomer, is een loungeset zeker een aanrader. Dit is namelijk de ultieme plek om heerlijk te genieten van het lekkere zonnetje. Heb jij weinig zin om een dure loungeset aan te schaffen en ben je zelf handig? Dan kan het ook een tof idee zijn om zelf aan de slag te gaan. Je kunt namelijk een steigerhouten loungeset maken. Als je klussen leuk vindt en graag een loungeset in je tuin zou willen hebben, kan dit een goed idee zijn. Let wel op dat je hiervoor over het juiste gereedschap beschikt. Denk bijvoorbeeld aan een potlood, rolmaat, afkortzaag en Makita accu boormachine.

Zonnescherm of parasol

Het zonnetje is natuurlijk heerlijk, maar er zijn vast ook momenten waarbij je liever eventjes in de schaduw zit. Vooral als de temperaturen heel hoog zijn kan dit fijn zijn. Een echte musthave in jouw tuin deze zomer is daarom een zonnescherm of parasol. Wanneer je over een van deze dingen beschikt kun je namelijk ook zo nu en dan eens in de schaduw zitten.

Tuintafel

Deze kan ook eigenlijk echt niet ontbreken in dit lijstje: een tuintafel. Want zeg nou zelf, als het heerlijk weer is buiten is er toch niets fijner dan even aan een tuintafel zitten? Of je nu aan een tuintafel zit om te werken, een boek te lezen of om te eten of te drinken, een tuintafel in je tuin komt zeker goed van pas. Het is dan ook zeker een aanrader om deze te kopen als je het nog niet hebt. Ook hierbij geldt dat je ervoor zou kunnen kiezen om zelf een tuintafel in elkaar te zetten, mocht je handig zijn met klussen.

Tuinstoelen

Tja, wat heb je aan een tuintafel als je geen tuinstoelen hebt? Tuinstoelen komen goed van pas in jouw tuin. Zorg er daarom voor dat je deze hebt. Zit je vaak met meerdere personen in jouw tuin? Zorg er dan ook voor dat je genoeg tuinstoelen in je tuin hebt staan.

Planten

Zeg je zomer, dan zeg je mooie planten. Als je jouw tuin zomerklaar wilt maken, kunnen leuke planten uiteraard niet ontbreken. Je kunt dan ook nu al beginnen met het planten hiervan, dan komen ze in de zomermaanden mooi uit.

Met bovenstaande dingen zorg jij ervoor dat je aankomende zomer optimaal van jouw heerlijke tuin kunt genieten. Het enige wat je nu nog te doen staat is wachten op het mooie weer!