Dit is waarom jij een kweekkas in je tuin wilt hebben


Tips / donderdag, april 29th, 2021

Het verbouwen van je eigen groenten, kruiden en fruit wordt steeds populairder. Niet alleen krijg je tegenwoordig zaadjes om zelf te planten bij de boodschappen, maar ook kun je bijvoorbeeld wenskaarten versturen met zaadjes van groente en kruiden. Daarnaast worden fruitbomen in de tuin of het verbouwen van een moestuin steeds normaler. En dat is niet voor niets, want men vindt het steeds leuker om zelf een groeiproces te volgen van bijvoorbeeld groente of fruit in een boom in de tuin. Ben jij nog niet overtuigd? We vertellen je graag een paar redenen waarom ook jij met deze nieuwe hobby moet starten!

Je eigen groenten en kruiden verbouwen

Met een kweekkas in de tuin kun je heel gemakkelijk je eigen groenten en kruiden verbouwen. Zeker wanneer je wat extra ruimte in de tuin of zelfs op het balkon over hebt, is dit een ontzettend leuke besteding. Hoe gaaf is het wanneer je een frisse zomersalade voorschotelt aan gasten, dat je kunt vertellen dat de tomaten, komkommers en basilicum uit je eigen kas komen? Niet alleen heel gezond, maar ook heel erg leuk en het scheelt je een hoop boodschappen!

Nieuwe hobby zoeken

Ben jij toe aan een nieuwe hobby waarbij je je lekker even af kunt zonderen van anderen? Zoek je een hobby waarbij je met je handen kunt werken en al je computerschermen even kunt laten voor wat ze zijn? In dat geval is een kweekkas in je tuin een fantastisch idee. Je kunt even heerlijk ontspannen tussen al jouw groene vrienden, terwijl je je gedachten verder op nul zet. Het is een gegeven dat tuinieren en dus ook het onderhouden van je kweekplantjes stress verlagend werkt en zorgt voor een betere nachtrust. Allemaal voordelen dus! Aangezien het hebben van een kweekkas veel aandacht en onderhoud vergt, kun je jezelf wekelijks vermaken in je glazen huis.

Kas biedt beschutting

Ben jij sowieso wel een fan van moestuinen, maar merk je dat het Nederlandse weer niet echt meehelpt? Een kweekkas kan jouw groentekindjes goed beschermen tegen de bakken regen die uit de hemel vallen of zelfs tegen de koude windstoten die af en toe om je oren suizen. Zo weet je zeker dat je oogst niet direct mislukt door slechte weersomstandigheden! Daarnaast kun je bijna het hele jaar door je groente verbouwen, want de kas zorgt voor veel controle wat betreft de omstandigheden.