Alles wat je moet weten over zonnepanelen in de tuin


Inspiratie / maandag, juni 20th, 2022

Ben jij aan het overwegen om zonnepanelen aan te leggen in de tuin? Dan is het belangrijk om voorafgaand aan het nemen van een beslissing goed na te denken. Je hebt immers de wens om een situatie te creëren waarbij je zoveel mogelijk winst kan maken met de zonnepanelen. Dit kan bijvoorbeeld door de zonnepanelen in de tuin te plaatsen, indien er sprake is van voldoende plek en het zonlicht goed op de panelen terecht kan komen. Wat je verder moet weten voorafgaand aan het nemen van een beslissing is dat je een vergunning aan moet vragen en dat je kan profiteren van zonnepanelen subsidie.

De locatie van de zonnepanelen

Voor de zonnepanelen geldt dat je een geschikte plaats in het huis moet zien te vinden. Een van de opties is natuurlijk het dak, waarbij geldt dat het dak van het huis wel geschikt moet zijn. Als de kwaliteit van het dak gebrekkig is en daarmee niet geschikt voor zonnepanelen dan zijn er gelukkig andere opties mogelijk. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen in de tuin. Dit kan zeer gunstig zijn voor jou, helemaal als het dak ongeschikt is vanwege te veel schaduw of onvoldoende ruimte. Het beste kun je een specialist van Zonduurzaam de beste locatie voor zonnepanelen in de tuin bepalen.

Fundering van de zonnepanelen in de tuin

Het fundament van de zonnepanelen in de tuin moet goed zijn. De zonnepanelen moeten dus geplaatst worden op een sterke ondergrond en altijd gemonteerd worden aan schroefpalen. Daarnaast is het mogelijk om de zonnepanelen in de tuin te verlichten aan de hand van zonnecellen. Er zijn verder verschillende soorten zonnepanelen in de tuin, waarbij iedere paneelsoort weer zijn eigen kenmerken heeft. Het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar de verschillende soorten voordat je besluit om een keuze te maken.

Verschillende soorten zonnepanelen

De goedkoopste paneelsoort bestaat uit amorf, oftewel dunne film zonnepanelen. Het rendement van deze zonnepanelen is klein en laag. Zonnepanelen met een hoog rendement zijn monokristallijne zonnepanelen. De temperatuur is verder laag en het is een populaire paneelsoort. Daarnaast zijn er nog polykristallijne zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Hoe eenvoudiger het model van de zonnepaneel, hoe lager de kosten zullen uitvallen. Hoe luxer en hoe meer functies de zonnepanelen hebben, hoe hoger de kosten zullen zijn. Hierbij geldt dat de kans op het maken van winst tevens toeneemt als gevolg van een hoge productie.