Kipper aanhangwagens zijn ideaal voor hoveniers


Inspiratie / maandag, juni 20th, 2022

Hoveniers opgelet! Met een kipper aanhanger wordt het nog makkelijker al je gereedschappen en spullen te vervoeren. De laadbak op deze aanhangwagens kunnen namelijk via een hydraulisch systeem zijwaarts of achterwaarts worden gekanteld, wat laden en lossen veel makkelijker maakt. Wij zetten alles wat je moet weten over deze aanhangers op een rijtje!

Hoe werkt een kipper aanhanger?

Via een elektrische of handmatige pomp (afhankelijk van het type aanhanger dat je kiest) kun je de laadbak van een kipper aanhanger omhoog brengen. Dit kun je zowel achterwaarts als zijwaarts doen. Heb je er losse lading in liggen, glijdt die dus zo uit de aanhanger. Dat scheelt veel handmatig werk en daarmee tijd.

Deze eigenschap van de kipper aanhanger zorgt dan ook meteen voor het grootste voordeel: de enorme flexibiliteit. Doordat de aanhanger zelf kan kippen, heb je hier geen ander voertuig meer voor nodig. Vanwege de flexibele inzet kun je de aanhanger natuurlijk ook inzetten als reguliere aanhangwagen. Met rijplaten kun je er zelfs een kleine graafmachine of iets dergelijks mee vervoeren.

Waarom een kipper als hovenier?

Als hovenier heb je veel baat bij de hydraulisch kantelbare laadbak. Daar kun je heel makkelijk al je groenafval, je zwarte grond of ander materiaal in vervoeren en vervolgens ook weer lossen. Ook het maximale laadvermogen van 3500 kilogram, afhankelijk van het type dat je kiest, zorgt ervoor dat hoveniers vrijwel altijd alles wat ze nodig hebben kunnen vervoeren met een kipper.

Een kipper in de beste maat

Elke vakman stelt weer andere eisen aan zijn ideale aanhanger. Daarom zijn er allerlei varianten van een kipper aanhanger te vinden. Denk bijvoorbeeld aan andere afmetingen, het aantal assen (1, 2 of 3) of verschillende gewichtsklassen. Ook opties, zoals het elektrisch of handmatig bedienen van de kipper, kunnen verschillen om zo goed bij je wensen aan te sluiten. Op Hapert.com vind je een uitgebreid overzicht van allerlei soorten kipper aanhangwagens, zodat er altijd eentje voor jouw wensen bij zit.