Waarop letten bij het installeren van buiten led strips?


Tips / maandag, juni 20th, 2022

Led strips zijn al jaren flink populair. Niet alleen binnen, maar ook buiten kunnen deze led strips erg fraai voor meer sfeer zorgen. Het buiten installeren van led strips vergt echter wel iets meer kennis dan wanneer je dit binnen zou doen. Heb je bijvoorbeeld aan led strip profielen gedacht? Wij laten je zien waar je allemaal aan moet denken bij het installeren van buiten led strips.

Waar passen buiten led strips?

Je kunt buiten led strips op vrijwel alle plekken in je tuin plaatsen, afhankelijk van wat jij mooi vind. Zo kun je met led strips zorgen voor meer sfeer, bijvoorbeeld bij een overkapping, een zwembad of vijver, een vlonder of langs het terras. Led strips zijn niet alleen mooi, maar kunnen ook zorgen voor functioneel licht langs bijvoorbeeld een verhoging of opstapje. Ten slotte zijn led strips ook uitermate geschikt om een barbecue of buitenfeestje nog gezelliger te maken met feestelijke kleuren.

Wat zijn belangrijke eigenschappen van buiten led strips?

Buiten led strips moeten tegen meer omstandigheden bestand zijn dan led strips die je binnen gebruikt. Zo wil je bijvoorbeeld wel dat je led strips waterbestendig zijn, zodat ze ook na een regenbui goed blijven werken. Hiervoor kun je kijken naar de IP-rating van de strip. Is deze waarde 67 of hoger, weet je zeker dat je strip waterdicht is.

Ook energiezuinigheid is een belangrijk aspect. Zuinigere led strips zijn beter voor het milieu en kosten minder stroom. Led strips zijn door de led lampjes sowieso al zuiniger, maar met extra’s zoals een afstandsbediening zorg je voor nog minder stroomverbruik.

Welke extra’s heb je nodig?

Om te voorkomen dat je te veel of te weinig led strips in huis haalt, is het goed om vooraf een lichtplan op te stellen en alle plaatsen waar je strips wilt plaatsen aan te geven. Vervolgens kun je eenvoudig dit aantal led strips kopen op LEDstripXL.nl.

Ook over extra benodigdheden moet je goed nadenken wanneer je led strips gaat kopen. Zo kun je buiten led strips monteren met dubbelzijdig tape of een schroevendraaier. Ook belangrijk: een led strip werkt alleen op 24 volt, waardoor je een driver / transformator nodig hebt om de led strip aan te kunnen sluiten op het stroomnet. Wil je meerdere led strips aan elkaar koppelen? Denk dan aan een koppelstuk dat waterdicht is.