Benodigdheden voor boerderij


Tips / maandag, april 25th, 2022

Wanneer je ermee opgroeit is het misschien wel een droom, wanneer je er niet mee opgroeit misschien ook wel. Het wonen in een boerderij en het houden van dieren. Het is een levensstijl die je veel ruimte en rust geeft. Wel is het werk dat ‘s ochtends vroeg begint en pas ‘s avonds weer eindigt. Wanneer je hart hebt voor je bedrijf is dat gelukkig geen probleem en zal dit als automatisch gaan. Wanneer je de kans krijgt om een eigen boerderij te beginnen ben je daar wel een aantal dingen voor nodig. Het is natuurlijk niet zomaar wat en je draagt de zorg voor je dieren, hier heb je wel een aantal hulpmiddelen bij nodig.

Tractor

Het is een beetje een cliché, beeld, maar een boer kan nou eenmaal niet zonder zijn tractor. Deze is nodig om de strobalen te verplaatsen, om eventueel de gewassen van het land te halen, karren te trekken en om de dieren te verplaatsen. Er zijn natuurlijk een aantal bekende tractormerken waar je als beginnende boer uit kunt kiezen, wel kun je altijd voor een aantal technische snufjes kiezen zoals een Mister agri tractorstoel en een achteruitrijcamera draadloos mogen eigenlijk niet aan jouw tractor ontbreken als moderne boer. Je kunt aansluitend ook nog eens een trekbok bestellen, zodat jouw machines achter jouw tractor kunnen en dat maakt jouw werk net weer een heel stuk makkelijker. Het is een goede investering in jouw bedrijf, maar ook in jezelf.

Machines

Als boer is natuurlijk het traditionele plaatje dat je zelf de koeien met de hand melkt en dat je alle andere werkzaamheden ook met de hand doet, maar je bent toch een aantal machines nodig, om de werkzaamheden sneller en beter te laten verlopen. Dit is een waardevolle investering in je bedrijf. Het is namelijk lastig om honderd koeien allemaal met de hand te melken, dat is helemaal niet efficiënt en kost je onnodig veel tijd. Met een melkmachine kun je meerdere koeien tegelijk melken en is het voor de koe geen vervelende ervaring. Andere machines zijn ook nodig voor het oogsten van gewassen, het maaien of juist het zaaien. Om hectares over te lopen met een kruiwagen is natuurlijk zonde van je tijd. Deze kun je immers veel beter besteden.

Moderne boer

Veel boerderijen willen een beetje meegaan in de tijd en openen een boerderijwinkeltje. Soms hebben ze een personeelslid die hier de klanten in kan helpen, maar ook vaak is het een boerderijwinkel waar mensen zichzelf kunnen bedienen met een apparaat. Zo kun je hier verse melk, ijs, groenten, fruit of bloemen aanbieden. Wanneer mensen dan langsrijden en weten dat jij spullen met een goede kwaliteit verkoopt, dan zullen ze ongetwijfeld stoppen en iets lekkers in jouw winkeltje kopen. Hiervoor heb je dan wel een zelfbedienings apparaat nodig. Je kunt er ook voor kiezen om in goed vertrouwen een geldkistje neer te zetten, maar helaas is dit niet overal meer zo verstandig. Kijk eens in je omgeving of er vraag naar is en of jouw product hiervoor geschikt is. Het is een goede manier om je naamsbekendheid te verbeteren en om meer klanten voor jouw product te krijgen.