Paard bij huis? Alle spullen die je nodig hebt


Inspiratie / maandag, april 25th, 2022

Voor heel erg veel mensen is het een droom, daarom is het hartstikke bijzonder wanneer je deze kunt laten uitkomen. Wanneer je de ruimte hebt en de gelegenheid om een of meerdere paarden bij jou thuis te stallen. Het klinkt misschien makkelijker dan dat het is, want je bent natuurlijk wel een aantal dingen nodig die belangrijk zijn voor het welzijn van jouw lievelingsdier. Naast dat tijd natuurlijk ontzettend belangrijk is, om je paard in beweging te houden en om hem of haar wat aandacht te geven. Het heeft natuurlijk wel wat voeten in aarde, maar wanneer je je paard eenmaal tevreden ziet grazen in zijn eigen weide, dan weet je zeker dat het werk echt niet, niet voor niets geweest.

Voedsel

Mensen kunnen niet zonder, maar paarden natuurlijk ook niet. Zorg altijd dat je voldoende brokken in huis hebt, zodat je de basis altijd op orde hebt. Zorg ook voor genoeg hooi is of dat er vers gras is, dit is namelijk hartstikke goed voor de gezondheid van je paard en het is ook nog eens tijdsbesteding, zodat je paard lekker wat te eten heeft, wanneer hij of zij in de stal staat of lekker in de wei kan grazen. Ook wortels, appels of andere soorten groente doen het goed als snack voor het paard, dit is vaak een gezondere keuze dan de speciale paardensnoepjes. Laat je eens adviseren in welk voer het beste is voor jouw paard en of het paard misschien speciale behoeften heeft waarop ingespeeld zou kunnen worden.

Ruimte is belangrijk

Wanneer jij met een afrastering voor tuin een mooie ruimte hebt voor je paard om te grazen, is dit natuurlijk al een goed begin, het is immers belangrijk dat het dier voldoende ruimte heeft om zich rond te bewegen en om misschien wel een stukje te rennen. Niet iedereen heeft ruimte rondom huis voor een paardenbak om in te rijden, dus wanneer je zorgt dat dit veld groot genoeg is zou je hier ook samen met je paard voor de belangrijke beweging kunnen zorgen. Ook een stal is onmisbaar voor je paard, het is fijn dat je paard ‘s avonds de stal in kan en op deze manier droog staat en dat het eten zo ook droog blijft.

Verzorging paard

Voor de verzorging van je paard heb je natuurlijk ook nog een aantal spullen nodig. Denk bijvoorbeeld aan de hoevenkrabber die niet mag ontbreken en ook de borstels voor een perfecte vachtverzorging van je paard moet je niet vergeten. Een spons om je paard te wassen kan ook nog wel eens van pas komen. Een halster en halstertouw zijn essentieel wanneer jij weet dat je een paard bij huis krijgt. Zorg ook dat jij medicatie voor je paard hebt, denk bijvoorbeeld aan een ontwormingskuur, zodat jij meteen kunt handelen, wanneer jij weet of het vermoeden hebt dat je paard last heeft van wormen. Deze kuur moet je periodiek uitvoeren, dus kun je maar beter paraat hebben. Zorg dat je de spullen op tijd vervangt wanneer je merkt dat de kwaliteit minder wordt.