Dakrenovatie tuinhuis: wanneer moet het en hoe doe je dat?


Tips / zaterdag, december 7th, 2019

Een tuinhuis brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee. Zo is dit natuurlijk een ideale plek om allerlei spullen in op te bergen. Je kunt er bijvoorbeeld jouw fiets stallen en daarnaast is een tuinhuis handig om tuingereedschap in op te bergen. Heb je ook een tuinhuis? Dan weet je ongetwijfeld dat dit verdomd handig is. Toch zijn er maar weinig mensen die de staat van hun tuinhuis in de gaten houden. Een tuinhuis is vaak gemaakt van hout, waardoor het behoorlijk wat te lijden heeft. Zo wordt een tuinhuis bijvoorbeeld blootgesteld aan wisselende weersomstandigheden. Dit heeft onder meer zijn weerslag op het dak.

Wanneer dakrenovatie nodig?

De daken van veel tuinhuizen worden bekleed met leien. Deze worden vastgeniet of -gelijmd op de houten platen waarmee een tuinhuis wordt afgedekt. In het begin zitten deze leien goed vast, maar door harde wind of rondvliegende takken kunnen ze loslaten of beschadigen. En een beschadigd dak van jouw tuinhuis kan grote gevolgen hebben. Zo ontstaat er zeer waarschijnlijk een lekkage. Hier zit je niet op te wachten. Zie je dat er schade aan de dakbedekking van jouw tuinhuis is ontstaan? Voer dan direct dakrenovatie uit om grote problemen te voorkomen. Als je het te laat renoveert, dan kan het zijn dat je dak vervangen moet worden.

Hoe renoveer je het dak van jouw tuinhuis?

Vermoed je dat het verstandig is het dak van jouw tuinhuis te renoveren? Wacht hier dan vooral niet te lang mee. Veel mensen doen dit echte wel. Dit komt voornamelijk doordat zij niet weten hoe ze het dak van hun tuinhuis moeten renoveren. Weet je ook niet hoe je de dakrenovatie aan moet pakken? Ga dan vooral niet zelf aan de slag met het renoveren van het dak. Doe je dit toch? Kijk er dan niet raar van op als het probleem niet juist verholpen wordt. Mogelijk maak je het zelfs alleen maar erger. Laat de dakrenovatie van jouw tuinhuis daarom over aan een dakdekker.