Het voordeel van een kachel in de tuin


Tips / zaterdag, december 7th, 2019

Heb je jouw tuin recent geheel vernieuwd? Dan is de kans groot dat er ook een terras is aangelegd. Mogelijk heb je ook wel een overkapping in jouw tuin geplaatst. Dankzij een terras en/of overkapping kun je op zomerse dagen extra lang van het mooie weer genieten. Zo kun je op een zomerdag vaak tot laat in de avond buiten zitten. Toch zitten er ook avonden tussen dat het snel en flink af kan koelen. Je kunt echter vrij eenvoudig voorkomen dat je vroegtijdig binnen moet gaan zitten. Hoe? Met behulp van een tuinkachel. Hieronder vertellen we jou wat het voordeel van een kachel in de tuin is.

Altijd warmte in jouw tuin

Het grootste voordeel van een kachel in jouw tuin is natuurlijk de warmte die hij afgeeft. Dit doet een kachel natuurlijk niet zomaar. Je moet immers wel eerst een vuurtje stoken. Zodra de kachel eenmaal brandt, is het snel aangenaam warm. Althans, wel in de buurt ervan. Plaats stoelen op koude dagen dan ook in de buurt van de kachel. Hierdoor krijg je het niet snel koud en kun je nog lange tijd buiten genieten.

Een tuinkachel voegt sfeer toe

Een ander voordeel van een kachel in jouw tuin is dat er meer sfeer ontstaat zodra het vuur brandt. Allereerst komt er een zacht licht van de vlammen af. Daarbij komt dat de vlammen in de kachel natuurlijk alle kanten op dansen. De combinatie van deze twee factoren maakt dat veel mensen een kachel in de tuin bijzonder sfeervol vinden.

Kachel met schoorsteen? Vergeet deze niet te vegen!

De meeste kachels voor in een tuin zijn voorzien van een lange pijp. Dit heeft wel wat weg van een schoorsteen. De rook die vrijkomt bij de verbranding wordt via deze buis afgevoerd. Hierdoor zit je zelf niet constant in de rook. Gebruik je de kachel in jouw tuin regelmatig? Vergeet de buis dan niet zo nu en dan te vegen, door een kachelveger uit Utrecht. Om jouw tuinkachel veilig te kunnen gebruiken, doe je er goed aan dit uit te besteden aan een schoorsteenveger uit Enschede.