Zo spoor je een lekkage in de riolering in jouw tuin op


Tips / zaterdag, december 7th, 2019

Een riolering bestaat altijd uit degelijk materiaal. Hierdoor gaan veel mensen er standaard vanuit dat er niks met het riool kan gebeuren. Dit is echter een misvatting. Zo kan er bijvoorbeeld een lekkage ontstaan in jouw riool. Dit is niet alleen in huis het geval, maar zeker ook in jouw tuin. Zo kan het riool bij graafwerkzaamheden geraakt worden. In dat geval is het lek makkelijk te vinden. Er zijn echter ook situaties waarin dit een stuk lastiger is. Toch moet het lek wel gevonden worden. Een lekkage in het riool kan namelijk veel schade veroorzaken. Maar hoe kun je een lekkage opsporen in de riolering van jouw tuin? Wij vertellen het je hier!

Zelf gaan graven

Weet je hoe de riolering door jouw tuin loopt? Dan besluit je mogelijk om zelf maar te gaan graven in de hoop het lek te vinden. Probleem is alleen dat je niet precies weet waar het lek zit. Het lek kan aan het begin van het riool zitten, maar ook helemaal aan het einde. Wanneer je zelf gaat graven, kun je er dus behoorlijk druk mee worden. Mogelijk moet je jouw tuin wel volledig omspitten. En dan is het alsnog maar de vraag of je het lek wel weet te vinden. Daarom raden we je ook niet aan zelf op zoek te gaan naar een lek in het riool in jouw tuin.

Maak gebruik van lekdetectie

Een lek in de riolering in jouw tuin is betrekkelijk makkelijk op te sporen. Hiervoor moet je alleen wel een lekdetectiespecialist inschakelen. Waarom? Omdat deze lekdetectie toe kan passen. Op deze manier is het lek binnen de kortste keren boven water. Voor lekdetectie gebruikt een lekdetectiespecialist speciale apparatuur. Met deze apparatuur spoort hij het lek tot de millimeter nauwkeurig op. Je weet zodoende precies waar de lekkage zit. Dankzij lekdetectie Amsterdam hoef je dus maar een klein gedeelte van jouw tuin uit te graven. En bovendien kun je het lek direct laten dichten.