De vele voordelen van de veranda


Tips / dinsdag, juli 28th, 2020

De zomer is in volle gang en we brengen massaal tijd door in de tuin. De tuin is voor veel mensen het favoriete plekje van de woning. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een veranda te laten plaatsen. Met een veranda kun je namelijk het hele jaar door genieten van je tuin. Maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan het laten plaatsen van een veranda. In dit artikel vertel ik je er meer over.

Nooit meer afhankelijk van het weer

Wij Nederlanders brengen maar wat graag tijd door in onze tuin. Door het weer blijft dit echter vaak beperkt tot de warmere maanden. Door een veranda te plaatsen ben je niet meer afhankelijk van Hollandse klimaat en is het ook in het begin van het voorjaar, in de herfst en soms zelfs in de winter prima vertoeven. Met een veranda zit je namelijk droog en goed beschut tegen de wind. Zo heb je nooit meer een barbecue die onverhoopt in het water valt en kun je onbezorgd en ongestoord genieten in de buitenlucht!

Handige opslagplek

Wordt het toch écht te koud buiten? Veel mensen gebruiken de veranda tijdens de winter of bij slecht herfstweer als opslagplek. De veranda dient dan ook als de ideale plek om fietsen, tuinmeubelen, speelgoed en planten beschut neer te zetten. Zo blijven je spullen beter beschermd en gaan ze langer mee.

Een slimme investering

Het laten plaatsen van een overkapping kost natuurlijk geld. Hoeveel geld het precies kost, is afhankelijk van het type veranda dat je kiest: er zijn namelijk verschillende soorten veranda’s. Zo kun je gaan voor een landelijke variant, een zogenaamde leefveranda of een overkapping in Victoriaanse stijl. Een specialist kan je alles vertellen over de verschillende mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten. Tegelijkertijd is het plaatsen van een veranda uit financieel oogpunt een slimme optie: de waarde van je woning gaat er namelijk van omhoog! Voor veel mensen die op zoek zijn naar een woning is een veranda natuurlijk een flink pluspunt.