Tover je tuin om in een mini-spa


Inspiratie / dinsdag, juli 28th, 2020

Voor veel mensen is de tuin hun favoriete plekje. Niets is lekkerder dan ongestoord genieten en lekker tot rust komen in je eigen omgeving. Dat verdienen we ook, want tegenwoordig lijkt het leven drukker dan ooit tevoren. Maar hoe maak je je tuin nou tot de plek waarin je écht even kunt ontsnappen aan de realiteit om je vervolgens weer helemaal op te laden? Wij hebben de tip voor je!

Creëer je eigen oase van rust

Een bezoekje aan een wellnesscenter lijkt steeds populairder te worden. We beseffen onszelf hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen. Het effect van een dagje wellness heeft een bijzonder positief effect op zowel onze fysieke als mentale gezondheid: het is bevorderend voor de doorbloeding, verlicht pijn in spieren en gewrichten, werkt detoxerend en het verlicht de stress. Daarnaast is het natuurlijk superbelangrijk om af en toe eens een lekker momentje voor jezelf te hebben. Je kunt daarom eens in de zoveel tijd een bezoekje brengen aan de spa, maar je kunt de spa ook in huis halen!

Hoe? Plaats bijvoorbeeld een jacuzzi in de tuin! De jacuzzi is de ideale plek om even lekker te ontsnappen aan de realiteit en helemaal tot jezelf te komen. Veel mensen denken dat een jacuzzi een dure investering is die niet voor iedereen is weggelegd, maar er zijn tegenwoordig modellen op de markt die goed betaalbaar zijn. Zo kun je kiezen voor een opblaasbare spa. De opblaasbare variant is naast aantrekkelijk in aanschafprijs ook nog eens onderhoudsarm, energiezuinig en gemakkelijk te verplaatsen.

Niet vergeten: de details!

Een groot verschil zit ‘m vaak in de details. Als je lekker tot rust wil komen, mogen geurkaarsen en andere aroma’s niet ontbreken. En Heb je toevallig een overkapping in de tuin? Om een heus wellness-gevoel te creëren kun je er een speciaal ‘spa-hoekje’ inrichten. Denk aan een kastje met handdoeken, lekkere zeepjes en andere dingetjes die het wellness-gevoel versterken!