Hoe creëer je een gezellige zithoek in de tuin?


Inspiratie / donderdag, april 29th, 2021

Heb je in de lente en zomer een fijne tuin om in te ontspannen? Dan mag een leuke zithoek natuurlijk niet ontbreken! Zo kun je echt optimaal genieten van je buitenruimte. Het liefst wil je uiteraard dat de zithoek in de tuin een gezellige plek is. Hoe je daarvoor zorgt? We delen graag onze tips met je!

Begin bij de basis

Bij het inrichten van de zithoek in je tuin kun je het best beginnen bij de basis. Denk aan de ondergrond: heb je een mooie vloer bij je terras? Wellicht is deze eens aan vervanging toe. Je kunt ook voor een fraaie ondergrond gaan met buitenkleden: deze zijn er in allerlei vormen, kleuren en looks te vinden! Zo is de aankleding van je terras direct een stuk gezelliger. Let verder op de muur of de schutting van je terras. Denk hier eens aan een nieuwe laag verf, mocht dat alweer even geleden zijn.

Zorg voor een overkapping

Het is natuurlijk aan jou om te bepalen of je het liefst altijd in de volle zon zit of juist een beetje beschut, maar we delen ‘m zeker als tip: denk na over een overkapping bij de zithoek. Dat kan in de vorm van een parasol zijn, die je kunt neerzetten op het moment dat je ‘m nodig hebt. Nog wel toffer is een overkapping in de vorm van een afdakje of een pergola. Zo kleed je je tuin namelijk een stukje verder aan, dan wanneer je dit achterwege laat. Het verhoogt de sfeer!

Mooie tuinmeubels in de zithoek

Uiteraard spelen de tuinmeubels ook een grote rol in de aankleding van de zithoek buiten. Het is zaak om vast te stellen waar je het liefst voor kiest: van een grote tafel om uitgebreid aan te dineren tot juist een loungeset om heerlijk op te kunnen liggen. Als je er de ruimte voor hebt, is het natuurlijk een mogelijkheid om voor beide opties te kiezen! Zorg verder voor een stijl die je aanstaat, zoals sfeervol hout of juist stoer metaal. Er zijn veel looks om uit te selecteren.

Verlichting in de zithoek

Als je ook graag ’s avonds in je tuin zit, is goede verlichting essentieel! Hang bijvoorbeeld een gezellige lichtslinger op boven de zithoek of aan de schutting. Zet een leuke staande lamp op de tafel neer, die het liefst voor voldoende licht zorgt om bijvoorbeeld een boek bij te lezen. En je kunt natuurlijk ook altijd de kaarsjes aansteken buiten!

Aankleding met accessoires en details

De styling van de zithoek is pas compleet met sfeervolle accessoires en details. Dineer je graag in de buitenlucht? Denk dan aan mooie placemats en andere accessoires om een mooie setting aan tafel mee te creëren. Toffe wanddecoratie doet het goed aan de muur of schutting. Zorg ten slotte voor leuke kussentjes en kleedjes op de stoelen of bank, om heerlijk op te kunnen zitten.