Dit moet je doen bij corrosie in je garage of schuur: kathodische bescherming en meer


Inspiratie / woensdag, november 10th, 2021

Corrosie is een vorm van chemische aantasting. Veel mensen kennen het woord roest beter dan corrosie. Corrosie en roest zijn twee woorden voor hetzelfde chemische proces. Bij corrosie in de woning ben je niet blij. Corrosie heeft slechte gevolgen voor de kwaliteit van de muren en andere onderdelen van het huis. Bij corrosie is snel optreden van belang.

Kathodische bescherming

Een preventieve maatregel tegen corrosie is het gebruik van kathodische bescherming. Hiervoor is het handig om contact te leggen met een Kathodische bescherming specialist. Zij maken aan de hand van jouw wensen en jouw huis een geschikt plan om corrosie te voorkomen. Een Kathodische bescherming specialist zal helpen bij het voorkomen van corrosie. Ook kunnen zij aan de hand van hun bescherming het proces van de corrosie stilleggen als het al enigszins is begonnen. Een Kathodische bescherming specialist weet precies wat de opties zijn en welke optie het beste is voor jou en je huis.

Beton reparatie

Beton reparatie – Vogel BV is ook altijd een optie. Voorkomen is beter dan genezen maar wanneer er sprake is van corrosie is het nog niet te laat. Beton reparatie – Vogel BV kan in elk stadium van de corrosie worden toegepast. Denk hierbij aan voordat het plaatsvindt of juist achteraf. Bij de reparatie wordt er altijd gekeken naar de mogelijke manieren om de corrosie of beschadiging van het beton te voorkomen in de toekomst. Beton reparatie – Vogel BV is altijd een optie. Daarnaast is het goed om eens in de zoveel tijd een specialist naar je woning te laten kijken.

Tot slot

Niemand is blij met corrosie in de woning. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende manieren om te voorkomen dat de corrosie vervelende gevolgen met zich meebrengt. Zorg daarom dat je goed op de hoogte bent van de risico’s en laat je huis vaak controleren door een specialist. Dan komt alles goed.