Tips voor het opruimen van je herfsttuin


Tips / maandag, oktober 18th, 2021

Hou jij niet van opruimen van je tuin en stel je dit altijd uit? Begin dan nu met het lezen van dit artikel over het snel en efficiënt opruimen van je herfsttuin, zodat je daarna weer kunt genieten van een opgeruimde tuin!

Bladeren wegblazen of toch opzuigen?

Eerste en belangrijkste tip voor het opruimen van je herfsttuin is het gebruiken van een bladblazer. Er zijn veel verschillende soorten bladblazers, dus er past er gegarandeerd eentje bij jou tuin!

Een bladblazer blaast de herfstbladeren en het andere tuinafval weg. Blaas alles op een hoopje en raap dit op met een hak of met de hand. Als je het voor jezelf nog makkelijker wilt maken, kies dan een bladzuiger in plaats van een bladblazer. Een bladzuiger zuigt de bladeren op zodat jij deze niet meer van de grond hoeft te rapen. Hierdoor hoef jij minder op te ruimen, ideaal!

Er kijkt niks mooier dan gemaaid gras

Grasmaaien is een snelle manier voor het opruimen van je tuin. Het maaien van het gras is belangrijk voor de gezondheid van het gras, maar ook zeker belangrijk voor jouw uitzicht. Verzorgt gras ziet namelijk veel mooier uit!

Tuinset winterslaap

Het weer wordt kouder en het gaat steeds vaker regenen, het is een goed idee om je tuinset schoon te maken en op te ruimen. Zet de tuinset in de schuur of bescherm de set door een beschermhoes of deken overheen te leggen. Zo komt de tuinset net zo fris en fruitig als de tuin terug in de zomer!

Denk ook aan de kleintjes in de tuin

Vergeet ook zeker niet te planten te beschermen tegen het koude weer. Bescherm de planten die niet tegen het koude en natte weer kunnen door er een doek overheen te leggen, zodat ook zij het koude weer overleven. Ook help je de planten het najaar door ze uit de koude wind te zetten. Als je ze goed beschermt, kun je er nog van genieten in de zomer!