Geniet van het buitenleven met een houten overkapping


Inspiratie / vrijdag, februari 19th, 2021

Ook al is het nu soms nog erg koud, maar de lente is hoe dan ook in aantocht. Ben jij ook de persoon die in het vroege voorjaar echt kan genieten van fluitende vogeltjes en de eerste warme zonnestraaltjes? Dan is een houten overkapping perfect voor jou! De lente wordt getekend door wisselend weer en met een overkapping zit je altijd lekker droog. Uiteraard leent niet alleen de lente zich voor het buitenleven. Elk seizoen heeft zijn eigen charmes en met een overkapping kan jij hier optimaal van genieten, heerlijk in je eigen tuin.

Wat zijn de voordelen van een houten overkapping?

  • Het hele jaar door kun je buiten zitten.
  • In de zomer zit je koel en beschut van de zon.
  • Hout is een relatief goedkoop materiaal.
  • De natuurlijke en warme uitstraling van hout maakt het geschikt voor iedere woning.
  • Hout is in vele kleuren, soorten en texturen verkrijgbaar.
  • Je hebt in bijna alle gevallen geen vergunning nodig voor de bouw ervan.
  • De plaatsing van een overkapping is relatief eenvoudig.

Zelf een overkapping bouwen

Als je van plan bent om zelf een houten overkapping te bouwen, is het verstandig om je eerst te verdiepen in de mogelijkheden. Er zijn veel keuzes te maken voor het type hout dat je wilt gebruiken. Houtsoorten die momenteel erg populair zijn voor een overkapping zijn Douglas en Red Cedar hout. Douglas wordt gekenmerkt door een geel roze kleur die langzaam door de jaren heen vergrijsd. De houtsoort Red Ceder is licht in gewicht en solide. Hardhout bestellen moet je pas doen als je je hebt laten informeren door een houthandel over de specifieke eigenschappen van het hout. Ook voor het ontwerp heb je een breed scala aan opties. Ga eens rondspeuren op het internet op tuinwebsites om inspiratie op te doen. Vaak kun je er zelfs bouwtekeningen downloaden die je mooi kunt gebruiken voor jouw unieke ontwerp.

Eenvoudig hardhout bestellen

Voor jouw nieuwe tuinproject wil je de beste kwaliteit hout voor een scherpe prijs. Hiervoor ben je bij Houthandel Online aan het juiste adres. Het assortiment van deze gerenommeerde houthandel bestaat uit velen soorten hout en je kunt er ook terecht voor bevestigingsmateriaal, olie, verf en beits. Ben je er nog niet helemaal zeker van welk type hout je wilt gebruiken voor jouw extra woonkamer in de tuin? De experts van Houthandel Online staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!